Un cămin nou va fi construit pentru studenții UTCN

0

Un nou cămin studențesc va fi construit în Cluj – Napoca, de Universitatea Tehnică, cu o capacitate de 200 de locuri și cu o performanță energetică mult mai ridicată față de celelalte, proiectanții urmărind un consum de energie aproape de zero. Investiția va fi finanțată de Compania Națională de Investiții și va ajunge la cca 30 milioane de euro.

Reprezentanții  UTCN au declarat că acesta va ocupa o suprafață de 600 mp și va fi amplasat în Complexul Studențesc Observator din Cluj – Napoca.

Pentru a satisface numărul tot mai mare de cereri de cazare, UTCN va construi un cămin nou cu o valoare estimată de aproximativ 30 de milioane de lei, investiţie care va fi susţinută de către Guvernul României prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Noul cămin va avea o capacitate de 200 de locuri de cazare, cu camere de 2 şi 3 paturi, dotări moderne şi va fi o clădire NZEB (Nearly Zero Energy Buildings), ceea ce înseamă o performanţă energetică foarte ridicată şi un consum de energie aproape egal cu zero. Noul cămin va fi amplasat în Complexul Observator, pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi şi va avea ca destinaţie camere pentru studenţi, doctoranzi, tineri căsătoriţi cadre didactice”, au spus surse din cadrul universității.

Lucrările la construcția căminului sunt programate să înceapă la finalul anului acestuia, iar finalizarea lor este programată pentru finele anului 2018, când acesta va fi predat universității.

UTCN dispune, la momentul actual, de 9 cămine, cu o capacitate totală de 5.000 de locuri, amplasate în campusurile Observator și Mărăști, toate spațiile fiind modernizate, cu acces gratuit la internet, săli de lectură, terenuri de sport, supraveghere video și spălătorie cu tehnologie de ultimă generație.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here