Programul `Prima Casă` updatat. Denisa Popovici (LSSD): Modificarea legislativă produce efecte benefice asupra tinerilor sau a familiilor tinere!

0

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2016 pentru modificarea şi completarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului „Prima casă”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale (PL-x 136/2017) a trecut în această săptămână de Camera Deputaților.

Practic, prin updatarea programului, se prevede garantarea de către stat, în procent de 50%, a creditelor acordate pentru achiziţia de locuinţe noi sau consolidate prin programul „Prima casă”. Locuinţele care nu se încadrează în această categorie vor fi garantate de statul român în procent de 40%, potrivit actului normativ adoptat în cadrul şedinţei de vot final care a avut loc marţi, 21 martie 2017.

Președintele LSSD Cluj, Denisa Popovici, a apreciat pe o rețea de socializare că „modificarea legislativă produce efecte benefice asupra tinerilor sau a familiilor tinere!”.

„Măsurile propuse şi adoptate stimulează achiziţia de locuinţe noi în cadrul programului, fapt care va avea efecte benefice asupra creşterii calităţii vieţii prin îmbunătăţirea condiţiilor de locuire a tinerilor sau a familiilor tinere în România” a declarat președintele studenților social-democrați din Cluj.

Un alt efect al noului act normativ va fi dinamizarea activităţii de construcţii, cu ecou favorabil în privinţa creării de noi locuri de muncă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here