Extremiștii nu au ce căuta în rândul funcționarilor publici.

0

Poate că vi se pare Clujul ca fiind o posibilă viitoare capitală a unei națiuni rătăcite sub domnia fanariotă a „ciumei roșii”, o denumire mult prea generală care include cam tot ce înseamnă partid politic de pe la noi, țara unde dreapta e doar puțin mai la dreapta lui Stalin, nicidecum a eșicherului politic.

Ei, lucrurile nu șed tocmai molcom la Cluj, unde au apărut bănuieli privind numirea unuia dintre cei mai activi dughiniști din media clujeană, pentru funcția de șef al Biroului învăţământ, cultură, culte, sport, societate.

Cei care se mai distrează ocazional citind fițuica domnului Ioan Vasile Țene, cum se numește virtuosul nostru propagandist, NapocaNews, știu cam ce îi poate domnului ăstuia capul și cam cât de frumos interpretează dumnealui știri pe care noi, oamenii cât de cât cu rațiune, le considerăm parte din cotidian. Dar asta înseamnă să faci propagandă, nu?

Există două lucruri care mă fac să mă alătur lui Szakáts István, cel care a inițiat de curând o campanie prin care clujenii pot semna o scrisoare deschisă adresată domnului primar Boc prin care i se cere să evite numirea lui Țene în orice funcție de conducere, fie ea și temporară.

Primul, și cel mai important, e modul în care domnul Țene alege să disemineze informațiile pe care le primește pe diferite canale media, omul dezvoltând, pe parcursul anilor în care l-am urmărit, un adevărat talent pentru manipularea știrilor și transformarea lor în adevărate amenințări la integritatea națională, la tradițiile milenare,la … orice i se pare dumnealui românesc.

Un al doilea motiv, unul care mi se pare mult mai important, este faptul că domnul Țene alege să facă toată propaganda pro-rusă dintre cei patru pereți ai biroului pus la dispoziție de municipalitate pentru a-și desfășura activitatea de funcționar public. Da, exact, dumnealui scrie demențe, pentru că nu le putem numi altfel, de la căldura biroului din care ar trebui să își facă meseria, atacând tot ce i se pare non-românesc.

Și ar mai fi un motiv, poate mai puțin important pentru noi, cei ce nu avem nimic de împărțit cu dumnealui, dar destul de important pentru municipalitatea clujeană, anume renumele orașului de Capitală Culturală Europeană, titlu ce duce cu gândul la toleranță crescută, la anti-rasism, la anti-xenofobie, Ori domnul Țene se declară public un național-socialist xenofob, intolerant față de tot ceea ce nu înseamnă creștinism ortodox și un susținător fervent al Gărzii Sf. Arhanghel Mihail (da, Garda de Fier) și a omului care a adus fascismul în interiorul granițelor române, mareșalul Antonescu.

Poate că ar fi fost mult mai bine dacă municipalitatea ar fi respectat legislația în vigoare, anume Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, lege care interzice funcționarilor publici să emită opinii care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului funcţionarilor publici, și ar fi recurs la debarcarea domnului Țene Ioan din organigrama municipalității. Am fi evitat orice fel de discuții despre oameni al căror loc e oriunde altundeva în afară de administrația publică, mai ales în cadrul unui oraș atât de cosmopolit ca și Cluj – Napoca.

Addendum:

Pentru cei care nu au prea multă treabă cu primăria Clujului ar trebui să fac o mică lămurire legată de personajul despre care am vorbit mai sus, anume Ioan Vasile Țene. Domnul este funcționar public, inspector de specialitate în cadrul Serviciului Învățământ, Cultură, Culte al Primăriei municipiului Cluj-Napoca, și a fost cândva șeful de cabinet al renumitului primar Gheorghe Funar. Vi-l mai amintiți? Dacul suprem transilvan.

Iar pentru cei care nu știu prea multe despre curentele politice poate ar trebui să definim dughinismul, acel curent politic al cărui adept este domnul Țene. Dughinismul, un curent apărut mai revent, cu origini …exact acolo unde sună, sub cupolele Kremlinului, este, după cum scria domnul Tismăneanu, „Un fascism modernizat, desigur, dar tot fascism: imperialist, militarist, naționalist, dictatorial, anti-liberal și anti-pluralist. Pe scurt, gangsterismul pseudo-mesianic ridicat la nivel de politica de stat.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here