Ce este Tae-Bo și unde poți face cursuri în Cluj?

0

Pentru cei ce vor să își mențină condiția fizică, în Mănăștur, există mai multe variante, însă una singură oferă cursuri care să îmbine beneficiile exercițiilor cardio cu disciplina și cursivitatea artelor marțiale, Evolve Fitness, sală de sport ce oferă clienților cursuri de Tae-Bo de două ori pe săptămână, luni și miercuri.

Tae-Bo a apărut în România în 1997, fiind adus de una din vedetele televiziunilor naționale, Cabral Ibaka, sportiv de performanță în viața dinainte de ecran, fiind o îmbinare a mișcărilor de arte marțiale, în special thaibox, și având ca scop crearea unei rezistențe musculare crescute, a flexibilității și îmbunătățirea circulației cardio-vasculare.

Sistemul de fitness Tae-Bo a fost dezvoltat la sfârșitul anilor 70 de un practicant de taekwondo american, Billy Blanks, pentru a promova sportul pentru sănătate, eliminând componentele care servesc în sporturile originare pentru ofensivă sau auto-apărare, iar în anii ‘90 a devenit popular și în Europa.

A fost ulterior descris ca fiind un excelent exercițiu cardio-vascular, cu rezultate excelente, iar datorită mișcărilor folosite tonifiază și definește musculatura  corpului, având în același timp efect și asupra echilibrului, coordonării și flexibilității. Beneficiile pentru sistemul cardio-vascular vin în special din adăugarea mișcărilor de dans la exercițiile deja foarte intense, o oră de Tae-Bo consumând între 500 și 800 de calorii, față de 300-400 cât arde corpul într-o ședință convențională de aerobic.

Pentru curioșii care vor să știe și originea denumirii, aceasta este un backronym, combinând literele de început a câtorva sfaturi pentru practicanți.

Total commitment to whatever you do – Angajament total față de ceea ce faci

Awareness of yourself and the world – Conștientizarea sinelui și a lumii exterioare

Excellence, the truest goal in anything you do – Excelența, scopul în tot ceea ce faci

Body as a force for total change – Corpul ca forță pentru schimbare totală

Obedience to your will and your true desire for change – Supunere în fața voinței și dorinței proprii de schimbare.

La Evolve Fitness Club, evoluezi zi de zi!

Evolve Fitness Club
Adresa: Str. Plopilor nr. 72
Telefon: 0364 407 227 & 0727 876 252
E-mail: office@evolve-fitness.ro
Web: http://evolve-fitness.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/Evolvefitnessclubcluj/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here