Unde merg clujenii în weekend? La spa-ul pensiunii Casa Dinainte din Sălicea.

0

Casa Dinainte este încă prea puțin cunoscută la Cluj. Ce-i drept, e o construcție nouă, terminată abia în toamna anului 2015. Se ajunge destul de ușor la ea – din Zorilor, de pe Calea Turzii sau din Mănăștur, de pe str. Sf. Ion se merge pe str. Făgetului și se continuă tot înainte până în satul Sălicea, iar la un moment dat se cotește la dreapta și se ajunge imediat la pensiune.

Din păcate, ultimii 300m sunt drum neasfaltat, dar în rest șoseaua e bună. Autoritățile comunei Ciurila ar trebui să se ocupe de această stradă, mai ales că sunt multe case noi în zonă. Construcția arată foarte bine, a fost făcută cu fonduri europene (PNDR), finisajele sunt de bună calitate.

Parcarea e încăpătoare, iar noroiul de pe drum este înlocuit în curte cu dale și iarbă. Piscina exterioară este mică, potrivită pentru copii, care au în apropiere și câteva aparate de joacă.  Pensiunea are 5 camere, drăguț finisate, pentru turiștii care vin de mai departe sau clujenii care vor “să se ascundă” în weekend de agitația orașului.

Înăuntru găsim un restaurant aranjat în stil oarecum rustic, cu un meniu mai puțin bogat, dar care cuprinde preparatele de bază din gastronomia românească, la prețuri accesibile. Mai dăm peste încă un loc de joacă pentru copii, lângă recepție, astfel că părinții pot să-și lase aici odraslele în timp ce iau masa sau fac o baie.

Ajungem și la atracția principală: bazinele. Este vorba de o piscină mare (29 °C temperatură și 150 cm adâncime) și două ciubere, unul mai mic, pentru copii, și unul mai mare, cu jacuzzi, pentru adulți, cu apă fierbinte. Mai este și o saună uscată, foarte fierbinte, precum și vreo 20 de șezlonguri, atât jos lângă apă cât și sus la etaj, unde se poate lenevi în voie.

Baia este plăcută aici, mai ales că nu e foarte mare aglomerație de obicei. Prețul la camere este mediu, iar la piscine e chiar sub nivelul altora din Cluj și împrejurimi. Decorațiunile îmbină stilul popular cu cel modern, cu piatra naturală, lambriuri de lemn și geamuri prin care ne mângâie razele soarelui.

Recomandăm acest loc atât pentru o escapadă de o zi la baie cât și pentru mini-vacanțe de sărbători sau alte concedii. În 2-3 zile la Sălicea, pe lângă ștrand, se mai pot vizita mini-grădina zoologică Moara de Vânt și parcul de aventură Gecko Park, se poate practica călărie și se poate face picnic la marginea Făgetului sau drumeții prin pădure. Noi vom reveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here