Un pompier aflat în timpul liber, eroul victimei unui accident rutier în Cluj

0

Norocul unora pare să se plimbe stradă. Sau cel puțin asta e concluzia la care a ajuns vineri un clujean după ce a suferit suferit o fractură deschisă la membrul superior drept, traumatism toracic și mai multe plăgi, în urma unui accident rutier.

Accidentul a avut loc vineri după amiază, în jurul orei 11:00, pe strada Alexandru Vaida Voievod, iar norocul victimei a fost un pompier aflat în afara serviciului care a fost martor la accidentul de circulație și care a sărit în ajutorul acesteia.

Printre martorii acestui eveniment a fost și colegul nostru, plutonierul URZICĂ IOAN, subofițer în cadrul Detașamentului de Pompieri Cluj-Napoca, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj.

Acesta, din proprie inițiativă, a acordat persoanei rănite primul ajutor medical, înaintea sosirii echipajului SMURD, prin aplicarea unui garou la mână, adaptat dintr-un șiret, și menținerea victimei în poziția de siguranță.

Deși aflat în timpul liber, subofițerul nu a neglijat faptul că persoana aflată în suferință avea nevoie de ajutor și, prin intervenția sa, a reușit să amelioreze starea de sănătate a victimei, până la sosirea echipajului de Terapie Intensivă Mobilă SMURD”, precizează conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here