Agregatoarele de joburi, o nouă metodă de a găsi un loc de muncă

0

Progresul tehnologic ne ține în perpetuă mișcare. Suntem nevoiți să ne adaptăm la toate inovațiile. Piața forței de muncă și trece prin diverse metamorfoze.

Ce faci când cauți un job? Întrebi pe la amici, cumperi un ziar și cauți oferte, poate chiar intri pe Net și dai peste un un Job Board din zona ta sau poate unul național și îți găsești acolo ceva. Dar precum am zis adineauri, lucrurile se schimbă permanent. Relativ recent și-a făcut apariția conceptul de Agregator de job-uri, în spatele căruia stă un principiu de operare foarte simplu, dar foarte efectiv.

Agregatoarele și-au asumat responsabilitatea de intermediar între persoana, are nevoie de un job și Job Boardurile din Internet, plasează ofertele. Agregatoarele compilează informația relevantă din întregul Net, care ține de un domeniu anumit, o stochează și o afișează utilizatorului.

Astfel utilizatorul poate accesa un spectru larg de locuri de muncă disponibile în zonă, țară, uneori chiar și în afara țării. „De ce există agregatoarele?” și „de ce ele continuă să existe?” sunt niște întrebări relevante, luând în considerare activitatea acestora și faptul că ele nu produc niciun fel de conținut și doar stochează informația. Activitatea agregatoarelor este direcționată spre confortul utilizatorului. Site-urile din acestă nișă care sunt prezente pe teritoriul României sunt ro.jooble.org și ro.indeed.com.

În cazul în care utilizatorul decide să aplice la un job, el va fi redirecționat spre sursă, unde această ofertă a fost plasată inițial. Din acest motiv, majoritatea Job Boardurilor colaborează intens cu Agregatoarele.

Pe de altă parte, agențiile de recrutare au tot mai multă priză la public în condițiile curente, pentru că acestea dețin ofertele care nu sunt disponibile publicului larg și colaborează doar cu candidații de relevanță maximă pentru angajatori. Agențiile se concentrează pe selectarea meticuloasă a candidaților. Acestea vă vor putea oferi și consultanță la nivel de HR și vă vor putea îndruma și da sfaturi utile.

Vă urăm mult succes în căutarea unui loc de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here