Scandal în C.T.P., între angajați și conducere

0

După ce ieri, când au primit fluturașii de salarii, angajații CTP Cluj – Napoca au realizat că banii erau mai puțini decât cei la care se așteptau ei, au decis să se adune în parcarea de pe Bulevardul 21 Decembrie 1918, în jurul orelor 13:30, de unde să meargă în grup la conducerea unității, să le ceară acestora socoteală.

Șoferii și impiegații erau invitați, prin afișe plasate la capetele de linie, la întâlnirea cu conducerea CTP, afișele dispărând însă, la scurt timp, din ordinul șefilor de coloană, aceștia încercând organizarea unei întâlniri pentru mâine, la garajele unității.  

Vrem să ne întâlnim cu şefii când decidem noi, nu când vor ei, pentru că noi suntem cei care muncim. Salariile noastre sunt mici, iar nepoţii care lucrează prin birouri câştigă foarte bine”, s-a plâns unul dintre angajaţii CTP.

Angajații CTP afirmă că iau în calcul inclusiv încetarea lucrului într-un din diminețile următoare dacă problemele lor nu vor fi luate în considerare.

Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj – Napoca a declarat, în momentul în care a auzit de anunțul angajaților, că situația a fost clarificată.

La ora actuală, situaţia este clară: cu sindicatele s-a stat de vorbă, şi săptămâna trecută, şi acum două săptămâni. S-a discutat şi pe coloane, am finalizat cu tramvaiele, cu autobuzele, urmează să finalizăm şi cu troleibuzele. Am avut trei runde de întâlniri cu sindicatele, care acoperă 95-97% din personal, şi am stabilit nişte reguli. Eu după regulile acestea lucrez. Mai sunt unii care nu înţeleg cum funcţionează o companie cu atât de mulţi angajaţi şi care doresc să se simtă importanţi”, a spus Neag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here