Aparat RMN nou la Spitalul de Urgență Cluj-Napoca

0

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Napoca a reușit achiziționarea și punerea în funcțiune a unui nou aparat de rezoluție magnetică nucleară (RMN), aparat în valoare totală de 900.000.

Aparatul va fi achitat într-o perioadă de 48 de luni, în rate lunare, din fondurile proprii ale spitalului și va înlocui un alt aparat RMN care are o vechime de 16 ani, alăturându-se altor două aparate RMN aflate în proprietatea spitalului.

SCJU a început anul 2017 cu o nouă achiziţie importantă. Este vorba de un nou echipament medical de înaltă performanţă de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), cu un câmp magnetic de 1,5 Tesla, furnizat de General Electric Healthcare, instalat în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală. Aici funcţiona un RMN cu o vechime de 16 ani, ale cărui costuri de întreţinere erau considerabile şi s-au ridicat în 2016 la aproape 300.000 lei. Preţul noului RMN a fost de aproximativ 900.000 euro, aparatul fiind achiziţionat în urma unei licitaţii electronice, la care au participat trei furnizori. RMN-ul urmează să fie achitat în 48 de rate lunare, cu fonduri din veniturile proprii ale spitalului”, precizează conducerea Spitalului.

Conform specificațiilor oferite de producător aparatul va fi mult mai eficient ca întreținere și consum energetic, cu o garanție completă pentru o perioadă de 5 ani și un set de piese de schimb.

Dorim ca la RMN-ul nou să se lucreze în ture, dimineaţa şi după-masa, inclusiv sâmbăta, astfel încât mai mulţi pacienţi să beneficieze de servicii medicale de calitate. Prin intermediul acestei politici de investiţii ne dorim să oferim servicii prompte. Astfel, orice pacient internat în spital va beneficia de investigaţii medicale imagistice în cel mult trei – patru zile de la data internării”, a declarat managerul SCUP, Petru Șușcă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.