Emil Boc vrea radare fixe amplasate în municipiul Cluj-Napoca

0

O soluție pe termen mai lung pentru a limita numărul accidentelor de pe una din cele mai periculoase străzi din Cluj – Napoca, strada Frunzișului, a fost propusă de către primarul municipiului Cluj – Napoca, Emil Boc.

Acesta a afirmat că s-ar bucura foarte mult dacă Inspectoratul General de Poliție ar aproba, în punctele critice ale orașului, amplasarea de radare fixe, cu cameră de supraveghere.

Ce bine ar fi să se aprobe de către Poliție acele camere cu radar fix. Poliția Națională nu le aprobă. Noi avem camere de supraveghere fixe, dar cu ce mă ajută. Vedem că unul circulă cu viteză, dar nu avem ce să îi facem. Sistemul pe care l-am propus este să se știe instituțional că pe Frunzișului există radar fix. Cine trece pe acolo să știe. Nu trebuie să stea cineva cu pistolul să îl prindă. Soluția este să se știe că, dacă ai trecut de 30 de km/h în curbă, cât este limita, ai plătit amenda.

Sper ca Poliția Națională să aprobe acest lucru, pentru că este în interes public major. Eu nu cred că trebuie abuzat de această politică, dar în zona unde se întâmplă cinci accidente și se circulă cu viteză, care este soluția? Poliția a confirmat că principala cauză a accidentelor acolo este viteza.

Eu văd ca soluție pe termen lung că acolo este radar fix. Oricine încalcă legea, merge fără permis acasă”, a explicat primarul Emil Boc.

Pentru moment, până se va negocia problema radarelor fixe, Comisia de Sistematizare a Circulației a aprobat alte două măsuri care să reducă numărul de accidente de pe varianta Zorilor, pe strada Mănăștur, și anume amplasarea pe benzile de circulație de praguri la sol iar pe mijlocul drumului separatoare de sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here