Primăria, în conflict cu două magazine Lidl, de pe Frunzișului și din Gheorgheni

0

Edilul șef al municipiului Cluj – Napoca a intrat în conflict deschis cu nemții de la Lidl, conform declarațiilor făcute astăzi, în cadrul Comisiei pentru Sistematizarea circulației, după ce aceștia au omis îndeplinirea unei promisiuni făcute municipalității, aceea de a construi un sens giratoriu în dreptul magazinului deschis pe str. Frunzișului și pe Alexandru Vaida Voievod 59.

În cadrul Comisiei unul din membri, profesorul Nicolae Brunete, din cadrul UTCN, a întrebat despre posibila legătură dintre accidentele de pe Frunzișului și deschiderea magazinului Lidl fără sensul giratoriu promis.

Am înțeles că au început să depună documentația. Noi nu le-am dat orar de funcționare și dovada de dare în folosință, pentru că nu au făcut sensul giratoriu. Nu își pot întabula magazinul și nu au orar de funcționare. Au aviz de la ISU Cluj, dar orar de la noi nu. Primesc amenzi pentru lipsa orarului”, a spus primarul Emil Boc.

Reprezentanții lanțului german de hipermarket-uri au aceeași problemă și la magazinul de la Iulius Mall, de pe Vaida Voievod, Emil Boc declarând că a cerut suspendarea activității celor două magazine în instanță.

Nu au orar de funcționare pentru ambele magazine și nu le pot întabula. Am atacat în instanță faptul că funcționează fără orar și acum așteptăm pronunțarea instanței. Am solicitat suspendarea activității pentru că nu respectă acest lucru”, a precizat primarul Emil Boc.

Ca o măsură pentru limitarea accidentelor în zona Frunzișului primăria a făcut propunerea, prin șefa Siguranței Circulației, ca la intrarea în curba deosebit de periculoasă să fie amplasate praguri de sol, concomitent cu montarea unor separatoare de benzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here