Strada Gorunului din Mărăști, o fosilă comunistă

0

S-a asfaltat mult în Clujul ultimilor ani, însă unele străzi au fost uitate de administrație. Și nu e vorba doar de ulițe de la periferie, ci și de străzi din mijlocul cartierelor, în jurul cărora a fost reabilitat aproape tot. Acesta e și cazul străzii Gorunului din Mărăști, care n-a mai fost reparată de când s-au construit pe ea ultimele blocuri, adică din perioada comunistă (probabil anii ’80).

Nu există asfalt pe stradă, ci plăci de beton, care s-au sfărâmat în ultimele trei decenii, astfel că șoferii își rup mașinile în gropile de aici. Când plouă se formează băltoace uriașe și se umple totul cu noroi.

Mașinile sunt parcate alandala, pe trotuare, pe spațiul verde (care nu mai există) sau direct pe șosea. Canalele sunt un pericol pentru pietoni și automobile, dar nu prea mai colectează apa pluvială. Strada arată ca un drum de țară, nu unul din Cluj-Napoca.

În capăt s-ar putea face un pod peste Canalul Morii, care ar mai ușura circulația din zonă, la fel cum s-a procedat cu strada Scorțarilor din apropiere, în anul 2006. Acum este doar un podeț ruginit care stă să cadă și niște mizerie pe lângă.

Iată răspunsul primit de la Primăra Cluj-Napoca legat de situația acestei străzi: “Strada Gorunului va fi inclusa in programul de intretinere si reparatii. In ceea ce priveste traversarea Canalului Morii printr-un pod rutier aceasta solutie se va analiza, avand in vedere ca la cca 100 m exista un pod pe strada Scortarilor recent construit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.