Accident de muncă soldat cu un deces în cartierul Bună Ziua

0

Ieri, în jurul orelor amiezii, în cartierul Bună Ziua din Cluj Napoca a avut loc un tragic accident care a dus la moartea unui muncitor de 22 de ani, care muncea la fundația unui bloc, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Tânărul Alexandru Eftimie, din Constanța, a fost preluat de I.M.L. Cluj pentru autopsie, iar după finalizarea acesteia firma pentru care lucra a preluat corpul neînsuflețit și l-a îmbarcat într-o mașină de transport specială pentru a-l duce în județul Constanța, localitatea Cogealac, locul lui de baștină.

După spusele martorilor oculari acesta se afla la fundația blocului în construcție, în cartierul Bună Ziua, când un mal de pământ, destabilizat de precipitațiile abundente din ultimele zile, s-a desprins și a căzut peste el de la o înălțime de 5 metri, provocându-i decesul pe loc. La fața locului s-au prezentat echipaje ale poliției și inspectori ai I.T.M. Cluj, alertați de firma pentru care tânărul constănțean lucra, S.C. Lucaprest S.R.L.

Astăzi dimineață la I.M.L Cluj au venit și reprezentanții firmei angajatoare, unul din colegii de echipă și un superior, pentru a ridica corpul tânărului în vederea transportului în localitatea de origine din județul Constanța. Tot ei s-au ocupat și de achiziționarea celor necesare îmbrăcării corpului, în vederea înmormântării.

E mai simplu pentru toată lumea, nu dorim să facem tam-tam pe tema morţii angajatului nostru şi cred că e mai bne şi pentru el. În orice caz, cercetările vor scoate adevărul la iveală”  – a declarat reprezentantul firmei, care a refuzat să-şi dezvăluie identitatea.

I.T.M. Cluj a declarat, referitor la acest caz, prin vocea purtătorului de cuvânt, Corina Gavriluț:

Imediat după producerea accidentului de muncă firma a anunţat I.T.M. Cluj. Cât despre condiţiile în care acesta a avut loc, muncitorul a fost surprins de un mal de pământ în timp ce se deplasa spre ieşirea din zona de lucru. I.T.M. Cluj a demarat procedurile de investigare şi cercetare a cauzelor care au dus la decesul lucrătorului”.

IPJ Cluj au transmis și ei un comunicat legat de același caz, menționând că e vorba de întocmirea unui dosar penal.

La data de 9 februarie a.c., Politia a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de muncă soldat cu decesul unei persoane.

Conform primelor verificări, un tânăr, de 22 de ani, din judeţul Constanţa, care lucra pe un  şantier de construcţii de pe strada Bună Ziua, a fost prins sub un mal de pământ care s-a surpat, incident soldat cu decesul acestuia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.