Claudiu Năsui (USR) a reușit să anuleze parțial Ordonanța 9/2017

0

USR a obținut o victorie majoră la legea bugetului: a împiedicat, printr-un amendament, alocarea frauduloasă a fondurilor publice. Deputatul Claudiu Năsui a propus un amendament care anulează o ordonanță de urgență, trecută cu discreție de guvernul Grindeanu, și care legaliza deturnarea de fonduri. Printr-un OUG, Guvernul a stabilit, suspendând un articol din legea finanțelor publice, că instituțiile publice pot să angajeze credite care depășesc limitele stabilite în buget și că pot să facă tot ce doresc cu banii, chiar să le schimbe destinația aprobată legal, fără să mai răspundă penal pentru asta.

Concret. guvernul PSD a trecut OUG 9/2017 prin care suspendă până la 1 ianuarie 2018 aplicarea mai multor articole din legea finanțelor publice, printre care și articolul 4. Articolul prevede că: sumele aprobate prin legea bugetului „reprezintă limite maxime care nu pot fi depășite”; „angajarea cheltuielilor se face numai în limita creditelor de angajament și în scopurile pentru care au fost aprobate”; „angajarea cheltuielilor peste creditele de angajament și utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate atrag răspunderea celor vinovați”

Prin amendamentul propus, care a fost votat de către plenul Parlamentului, USR a restabilit aceste prevederi, transparența și integritatea, acolo unde guvernul Grindeanu pregătea un fel de Vest Sălbatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here