Explozie de gaz în Cluj, în cartierul Gruia

0

Locuitorii unui bloc din strada Migdalului, din cartierul clujean Gruia, au trecut azi printr-o spaimă enormă după ce una din conductele de gaz din bloc a explodat, zguduind întreaga clădire. O persoană aflată în stare destul de gravă, un tânăr de 19 ani, a fost transportat de urgență la UPU Cluj, urmând ca de acolo să fie transportat la București. Restul victimelor, 5 persoane, au primit asistență la locul accidentului, fără a fi nevoie să fie transportate la spital.

E un eveniment destul de mare, a fost afectat un bloc de locuințe, a fost o explozie de gaz. O persoană a fost transportată într-o stare destul de grava la spital. Au fost evacuate toate persoanele.

Explozia a fost urmată de incendiu și structura de rezistență a fost afectată, iar pagubele sunt destul de mari. Au fost șapte persoane în bloc în momentul producerii exploziei, una a fost rănită foarte grav și este posibil să fie transferată de la UPU Cluj la București. Este un băiat de 19-20 de ani. Celelalte șase persoane au fost evacuate sau au ieșit singure din clădire. Cinci dintre ele au fost asistate de către lucrătorii de pe ambulanțe, dar niciuna n-a necesitat transportare la spital”, a menționat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Potrivit informațiilor oferite de Andrei Biriș, structura de rezistență a clădirii a fost afectată în mod vizibil.

În imobilul de locuințe sunt 12 apartamente afectate din totalul de 15 apartamente. Din cele 12, trei au fost afectate și de incendiu, ulterior exploziei. Structura de rezistență este vizibil afectată, în principal la nivelul superior. Urmează să se facă evaluare pentru fiecare apartament în parte, dacă mai prezintă siguranță, și împreună cu autoritățile locale vom căuta variante de locuire pentru fiecare familie în parte”, a mai spus Andrei Biriș.

La locul accidentului au fost prezenți Prefectul Gheorghe Vușcan și edilul șef Emil Boc, acesta afirmând că celor din locuințele afectate li se vor pune la dispoziție 16 apartamente ale municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here