Nadia Comăneci va fi în Cluj-Napoca pentru C. E. de Gimnastică Artistică

0

România se bucură anul acesta de privilegiul de a organiza Campionatul European de Gimnastică Artistică, al doilea după 60 de ani. Campionatul va avea loc în perioada 19-23 aprilie 2017, în Sala Polivalentă din Cluj – Napoca și cei mai buni gimnaști ai momentului din România sunt așteptați să participe: Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, etc.

Campionatul de Gimnastică va fi al doilea eveniment, ca și amploare, ce va avea loc la Sala Polivalentă, cel mai important fiind Campionatul European de Baschet, organizat în această toamnă.

Ce ţine de noi, în mare parte, e rezolvat. O să vină oficialii de la federaţie pe 26 februarie să discutăm ultimele detalii. O să avem o rundă de discuţii şi cu autorităţile privind securitatea, pentru a începe să ne organizăm şi din acest punct de vedere. E un eveniment de amploare. Al doilea eveniment de amploare al anului, pe care îl va organiza România, în acest an, după Campionatul European de baschet. Suntem singura sală din Europa care va organiza două europene şi suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem”, a spus Ionuţ Rusu, directorul general al Sălii Polivalente din Cluj Napoca.

Una din cele mai așteptate prezențe va fi cea a campioanei olimpice Nadia Comăneci, care, alături de Bart Coner, soțul ei, se numără printre organizatori.

Va veni şi Nadia Comăneci, alături de soţul ei şi se va implica în organizarea evenimentului. Sperăm ca organizarea acestui Campionat European să fie un punct zero şi pentru gimnastica noastră şi să reajungem să câştigăm din nou medalii la turneele finale de gimnastică”, a spus Ionuţ Rusu.

Nici publicul nu lipsește, până acum preconizându-se că va fi cea mai mare asistență pentru un eveniment din acest tip de sport, spectatorii având parte și de fan-zone.

S-au vândut 1000 de bilete deja. Se aşteaptă 5000 – 6000 de spectatori la fazele finale. Împreună cu Primăria vom organiza şi un fan-zone, care va conţine un food-court şi un ecran mare cu transmisii din sală”, a spus Rusu.

Am fost deosebit de entuziasmată şi foarte bucuroasă când am primit această veste. Pentru toţi românii, această alegere este o magnifică oportunitate de celebra a 60-a aniversare a primului Campionat European feminin, care a avut loc în 1957, la Bucureşti. Pentru mine, 2017 va reprezenta, de asemenea, a 40-a aniversare de la a doua victorie la individual compus la Campionatele Europene de la Praga. Mă angajez cu toate forţele pentru ca aceste Europene să fie cele mai bune”, a spus Nadia Comăneci.

Pentru că Sala nu face față singură cerințelor acestui eveniment organizatorii vor asigura o parte din zona de încălzire a sportivilor prin montarea unui balon exterior, care va prelua o parte, cealaltă fiind asigurată de Sala B.

O să montăm un balon, lângă Sala Polivalentă, cu trecere, iar acesta va asigura jumătate din zona de încălzire a sportivilor, cealaltă jumătate fiind asigurată de sala B, aflată în înteriorul Sălii Polivalente. Ca şi săli de antrenamente am închiriat Sala Sporturilor “Horia Demian” şi Sala UBB”, a povestit Rusu.

Organizatorii ne spun că economia oraşului va avea de câştigat, în primul rând, de pe urma acestui eveniment:

Noi nu ne uităm la câştigul financiar. Suntem conştienţi că e o ocazie unică în viaţă, organizarea unui astfel de campionat. E mai important câştigul pe care îl poate avea oraşul Cluj Napoca”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.