Magazinul Lidl, de pe strada Frunzișului, „la limita legalității”

0

Magazinul Lidl, de pe strada Frunzişului, este „la limita legalităţii”, potrivit primarului Emil Boc. Acesta a afirmat marţi, la Realitatea FM, că magazinul nu are un orar de funcţionare avizat şi, mai cu seamă, că din cauza lipsei sensului giratoriu la intrare, prevăzut în autorizaţia de construire, municipalitatea nu a emis deocamdată o dovadă de luare în folosinţă a imobilului. Dar Lidl poate funcţiona şi fără recepţia care i-ar da posibilitatea întabulării clădirii.

Colegii mei din Primărie au rămas stupefiaţi când au văzut că magazinul s-a deschis fără să fie realizat acel sens giratoriu. Am înţeles însă că cei de la magazin fac demersuri foarte serioase pentru a obţine rezolvarea proprietăţii pentru terenul pe care ar urma să construiască sensul giratoriu, inclusiv pentru partea care face parte din domeniul public„, a spus Emil Boc.

Acesta a subliniat că Lidl a construit o rampă pentru pietoni care nu face parte din proiect şi a primit o amendă din partea Poliţiei Locale.

Nu avem ce să le facem. Nu le vom da o dovada de luare în folosinţă a imobilului ca să se poată întabula până nu e gata sensul giratoriu. Ei sunt acum la limita legalităţii„, a subliniat Boc.

Din noul sens giratoriu ar urma să plece breteaua care va uni strada Frunzişului de viitoarea centură metropolitană a Clujului.

Cel mai nou magazin Lidl din Cluj a fost deschis în 7 decembrie. Are o suprafață de 1.200 mp, aproape 100 de locuri de parcare şi 20 de angajaţi.

Edificarea magazinului de pe varianta Zorilor – Mănăştur este menţionată într-un raport al Asociaţiei Peisagiştilor din România ca un exemplu de diminuare a suprafeţelor verzi existente în oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here