Vladimir Dan: S-a mai spulberat un mit, o treime dintre tineri au votat cu PSD! Tinerii se întorc spre stânga!

0

Președintele TSD Cluj, Vladimir Dan, a constatat recent că s-a mai spulberat un mit după alegerile parlamentare: o treime dintre tineri au votat cu PSD, fapt ce demonstrează că promovarea tinerilor social-democrați din ultima vreme a dus mai aproape generația tânără de valorile stângii.

„În ultimele zile s-a mai spulberat un mit, că tinerii nu votează PSD. Am citit mai multe studii referitoare la împarțirea rezultatelor alegerilor parlamentare pe categorii de vârstă și  am avut plăcuta surpriză de a observa o creștere semnificativă a numarului de tineri cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani care au votat cu PSD.

Aceste cifre m-au dus puțin cu gândul la ideologia unui partid de stânga, în sensul că tineretul ar trebui să fie mai aproape de stânga decât de dreapta, social-democrația fiind mult mai potrivită dezvoltării profesionale și educaționale a oricărui tânăr.

Este foarte importantă direcția luată de PSD iar rezultatele din 11 decembrie au arătat și primele efecte. Îmi doresc să se mențină această direcție prin promovarea mai intensă a tinerilor, mai ales că după alegeri foarte mulți au ajuns în Parlamentul României. Avem cea mai puternică organizație de tineret a unui partid din România și sunt convins că putem menține acest nivel, mai ales că avem niște lideri deschiși la nivel național, atât presedintele PSD Liviu Dragnea, cât și președintele TSD Gabriel Petrea” a declarat Vladimir Dan.

IRES a realizat un profil al alegătorilor care au participat la scrutinul parlamentar din 11 decembrie. Rezultatele sondajului au fost prezentate recent de Digi24. La categoria de vârstă 25-34 de ani s-a votat: PSD – 28,5%, PNL – 28,9%, ALDE – 6%, USR – 17.9%, PMP – 5,2%, UDMR – 6,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here