Dragoș Forgaci (TSD): Nu funcția îl face pe om și dacă vrei să faci ceva pentru societate trebuie să te implici activ!

0

Dragoș Forgaci este unul dintre tinerii promițători ai tineretului PSD Cluj. Student la Facultatea de Muzică din Cluj, pasionat de IT, domeniu pe care la rându-i îl studiază, tânărul târg-mureșean este interesat de societate și de îmbunătățirea calității vieții oamenilor prin politică. Tânărul Forgaci, actual Secretar General al TSD Cluj-Napoca, la o vârstă foarte fragedă, de 21 de ani, a avut amabilitatea să ne răspundă la un interviu.

Presa Locală: Ce te-a determinat să intri în viața politică? De ce PSD?

Dragoș: Totul a început în anul 2 de facultate, acum doi ani, cand am primit o invitație pentru a deveni voluntar in campania electorala pentru președinte. Tot timpul mi-am dorit să pot face ceva palpabil pentru societate și mi-am dat seama ca singura soluție e să mă implic activ. Pot sa spun că eram informat cu tot ce se întâmplă într-un partid politic, cunoștințe dobândite de la tatăl meu, membru PSD la Târgu Mures. El a fost primul cu care m-am sfătuit daca e o decizie buna sau nu afilierea la un partid politic. Țin minte și acum singurul sfat pe care mi l-a dat legat de acest subiect: „Indiferent de situație, nu te compromite. Dacă simți ca nu e ceea ce trebuie făcut, depui armele si pleci cu fruntea sus”. Acestea fiind spuse, am acceptat invitația de a intra intr-o familie mare, familia PSD.

Presa Locală: Cum e văzută organizația de tineret în rândul seniorilor?

Dragoș: Sincer, în prima saptămână am înțeles greșit situația. Credeam că tineretul e bun pentru ei doar pentru a împărți ziare, pliante si reviste.  Totul s-a schimbat în a doua săptămână când am realizat că se bazează foarte mult pe noi și ne respectă pentru asta.

Presa Locală: Ce șanse credeți că are un tânăr pentru a evolua în interiorul partidului și de ce nu, în afara lui?

Dragoș: Are cele mai mari șanse. Totul ține de cât de mult iși dorește și se implică în tot ce ține de activitatea de partid. Nu am auzit de cazuri în care să muncești și să nu te bage nimeni în seamă. Luați ca exemplu actualul președinte PSD Cluj, Horia Nasra.

Presa Locală: Ce funcție ocupi în acest moment în partid?

Dragoș: Eu sunt de părere că nu funcția îl face pe om. Sunt recunoscător că am avut o evoluție rapidă în rândul tinerilor și mă bucur să am sprijinul seniorilor în această privință.

Presa Locală: Ce planuri de viitor ai?

Dragoș: Cum am răspuns și la prima întrebare, vreau o schimbare palpabila, nu doar pe hârtie. Vrau să văd că tinerii pot performa în această țară. Să luăm ca exemplu mediul cultural. Nu vreau să mai văd tineri care termină o facultate in domeniul artelor și lucrează ca bucătar, chelner sau casier. Nu am nimic cu meseriile enumerate mai sus dar având în vedere că cineva se pregătește 15 ani inspre domeniul respectiv și nu vrea să profeseze din cauza salariilor rușinos de mici, e inadmisibil.

Presa Locală: Ce mesaj ai pentru tinerii care nu vor să audă de politică?

Dragoș: Politica ne afectează pe toți, zi de zi. E ca și cum te-ai uita la un râu curgător și astepți să își schimbe cursul doar pentru că spui așa. Nu e obligatoriu să intri în politică dacă nu îți place, dar poți începe prin a te implica în comunitate, acțiuni caritabile, acțiuni de ecologizare etc. Îți garantez că nu există satisfacție mai mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here