Mihai Goțiu îl caută pe Răducu, tânărul beat din Vama Veche

0

USR Cluj a lansat luni, 5 decembrie, în online, campania „Ajutați-ne să-l găsim pe Răducu!”. Acțiunea vine ca o reacție după ce candidatul clujean al USR de pe prima poziție la Senat, Mihai Goțiu, a fost atacat în mod grosolan în presa locală și națională. Folosindu-se de fotografia unui tânăr care dormea pe pet-uri de bere în Vama Veche, s-a încercat crearea unei imagini de bețiv candidatului USR. Investigațiile simpatizanților USR l-au obligat pe autorul fotografiei originale (un jurnalist clujean) să recunoască public că e autorul fotografiei și că în aceasta nu apare Mihai Goțiu, ci un personaj boem din Vama Veche, numit Răducu. Mihai Goțiu și USR Cluj consideră că prin publicarea și multiplicarea acestei fotografii, tânărului din Vama Veche i s-au încălcat grav drepturile la demnitate și propria imagine.

„Îmi cer scuze pe această cale tânărului din Vama Veche care a devenit celebru fără voia lui, după ce o serie de jurnaliști clujeni și instituții de presă centrale l-au prezentat ca fiind candidatul USR de Cluj pentru funcția de senator. Sincer, nici mie nu mi-ar fi căzut bine până acum vreo lună să fiu confundat cu un… politician. Vă rog să mă ajutați să-l găsesc pe acest tânăr, pentru a-i putea oferi asistență juridică în procesele pe care consider că este îndreptățit să le deschidă împotriva celor care i-au folosit imaginea în mod abuziv”, scrie Mihai Goțiu într-o postare pe blogul de campanie al USR Cluj (vezi aici https://cluj.usr.ro/ajuta-ne-sa-l-gasim-pe-raducu-campanie-pentru-respectarea-dreptului-la-demnitate-al-fiecarui-cetatean/ ).

„Pentru atacurile și manipulările grosiere la care am fost supus, am anunțat public că îi voi da în judecată pe cei care le-au produs, dar și pe cei care le-au promovat și propagat într-un mod sau altul, fără să le verifice. În acest caz nu este, însă, vorba doar de dreptul meu la demnitate și la viață personală, ci, în primul rând, a tânărului care apare în fotografie. Din acest moment, din care nu mai există nici cel mai mic dubiu că nu e vorba de mine în fotografia cu pricina, nu mai există absolut niciun motiv ca imaginea lui Răducu să fie expusă public într-o asociere care îi poate aduce prejudicii. De aceea, vă solicit în mod public ajutorul în găsirea lui Răducu, pentru a-i asigura asistența juridică. Orice informație credeți că ne poate ajuta, vă rog să o trimiteți pe adresa de mail cluj-napoca@usr.ro.  Vă mulțumesc și vă garantez că apărarea drepturilor oricăruia dintre voi reprezintă o prioritate pentru mine”, mai scrie Mihai Goțiu.

USR Cluj îi roagă pe toți cei care se vor implica în găsirea lui Răducu să nu folosească fotografia folosită în mod abuziv de mass-media, ci doar un fragment din aceasta (și acest fragment fiind blurat). Inițiatorii campaniei se bazează pe faptul că, totuși, în anii 2008-2009 (când a fost realizată, respectiv publicată prima dată fotografia) nu au fost atât de mulți Răducu în Vama Veche și că share-uirea mesajului pe Facebook vor putea ajunge la tânărul devenit vedetă fără voie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.