Cornel Itu pune punctul pe i în cazul grevei de la Salina Ocna Dej: Conducerea este de vină!

0

Deputatul social-democrat Cornel Itu pune punctul pe i în cazul grevei minerilor care protestează la Salina Ocna Dej.

Protestul spontan de la Salina Ocna Dej a început luni dimineață, în jurul orei 6, când muncitorii din schimbul unu au refuzat să intre în subteran și au întrerupt programul de lucru. Angajații salinei spun că salariile sunt mici – 1800 de lei un muncitor cu vechime -, iar sporurile și primele au fost tăiate.

„Angajații de la Salina Ocna Dej s-au văzut nevoiți, din nou, să intre în grevă din cauza nepăsării de care dă dovadă conducerea societății, girată de Guvernul tehnocrat. Sute de oameni protestează, la fel ca anul trecut, pentru că nu și-au primit drepturile conform contractului colectiv de muncă. Deși li s-au promis al treisprezecelea salariu și condiții de muncă adecvate, minerii, precum și ceilalți salariați ai Salinei Ocna Dej s-au trezit în apropierea sărbătorilor de iarnă doar cu vorbe goale. Mai mult, salariile mici, primele și sporurile tăiate, faptul că sume mari din fondul de salarii nu ajung la ei, deși sucursala de la Dej este cea mai productivă dintre toate unitățile din țară, sunt tot atâtea motive ca să oprească activitatea.

Greva celor peste 200 de angajați afectează și circulația rutieră, sute de camioane așteptând să fie încărcate cu sare. Pe bună dreptate, salariații de la Salina Ocna Dej amenință că nu vor relua activitatea până la soluționarea revendicărilor, fiind hotărâți să se blocheze în subteran, la fel ca în 2015, când unii dintre ei au necesitat îngrijiri medicale după cele 37 de ore petrecute în mină. Acești oameni muncesc din greu, în condiții dure, și merită un tratament corect din partea conducerii Societății Naționale de Sare. Din păcate, acest Guvern nu a arătat până acum că i-ar păsa de oameni și de problemele lor. Ar fi timpul să își schimbe atitudinea măcar în al doisprezecelea ceas, până când nu se petrece vreo tragedie. Guvernul acesta nu a dat dovada de profesionalism!” a comentat evenimentul deputatul Cornel Itu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here