Cum evadezi din friendzone

0

#Friendzone

Promovat tot mai des de mileniali pe rețelele de socializare, friendzone reprezintă un tip de relație platonică în care doar unul din parteneri simte atracție romantică sau sexuală față de o persoană:

  • care nu simte la fel
  • cu care nu are nimic in comun
  • care arată extraordinar de bine sau e foarte inteligentă și își caută pe cineva cu caracteristici similare
  • care deja e într-o relație sau are sentimente față de altcineva
  • care nu vrea să strice ce aveți deja pentru ceva ipotetic sau instabil

Deși am auzit multe plângeri legate de chinurile cumplite provocate de genul respectiv de friendlație, trebuie să recunosc că nu m-am aflat niciodată în postura în care am păstrat o prietenie doar cu speranța că se va transforma în ceva mai mult.

Deși sunt pe partea sexului frumos, si ăsta e un factor destul de influent în materie de succes în viața sentimentală, nu e mereu cel mai important aspect. Și femeile sunt băgate în friendzone, și nu așa rar precum se presupune.

Am avut neplacerea să cunosc oameni care speculează că pentru o femeie un singur lucru e indispensabil, totul e extraordinar de simplu, nu are nevoie nici de puls ca să se găsească un doritor.

Evident, teoria respectivă e adevărată in cazul ambelor sexe. Suntem în secolul 21, nu toți suntem sănătoși la cap, doritori se găsesc.

Selecția sexuală e de vină

Creierul este ornamentul sexual al oamenilor. Asa cum păunul are coada, cerbul are coarne si omul are creier. Motivul pentru care creierul uman a evoluat cel mai rapid comparat cu orice altă specie este tocmai motivul selecției sexuale.

Așa cum bărbații preferă femeile atrăgătoare și sexy, așa și noi femeile preferăm bărbații cu personalitați alfa, așa suntem programați genetic.

Faptul că preferăm anumite calitați într-o persoană nu înseamnă că ne plac persoanele pe care nu le putem avea sau persoanele arogante, narcisiste și superficiale care se comportă deplorabil. Un partener ideal ar trebui să invețe să jongleze cu încredere de sine, afecțiune și atracție, în măsura în care o facem si noi.

Dacă ai și privilegiul să locuiești într-un oras în care alternativele sunt numeroase, indiferent că ești femeie sau esti barbat, o să ai parte și de relații în care sentimentele nu sunt reciproce.

De ce nu simte la fel?

Înainte să desconsiderăm pe cineva doar pentru că nu ne oferă ce credem noi că ni se cuvine ar trebui să ne aducem aminte de situațiile în care și noi am procedat la fel cu alte persoane cu care consideram că nu ne potrivim sau pentru care nu simțeam atracție din diferite motive.

Poate e la fel și în cazul lor, poate pur si simplu nu suntem ce caută ei. Asta nu înseamnă că nu ne apreciază sau că suntem condamnați să suferim in tăcere.

Ce facem? Așteptăm o scenă în slow motion, ca alea din filmele siropoase. O să realizeze că noi suntem ce și-au dorit tot timpul și o să facem sex pasional toată noaptea pe patul de trandafiri a lui Bon Jovi.

Învață să iei inițiativa

Un sărut e cel mai bun mod în care poți aborda subiectul ăsta.

Cu riscul să te refuze, măcar așa o să știi cum e situația. Indiferent ca e de bine sau e de rău.

Pentru mulți dintre noi e destul de greu să facem primul pas. Nu toată lumea are încrederea necesară.

Ca perspectivă personală am realizat că de cele mai multe ori in situații de genul cuvintele sunt de prisos, gesturi de tandrețe si apropiere fizică fiind situația ideală în care am putut să depașesc granițele unei prietenii și să îmi doresc mai mult.

Respect de sine

Nu intra in situații în care ești nevoit să îți petreci timpul ținând cu grijă lumânarea.

Te asigur că indiferent cât ai aprecia prietenia voastră, după ce intri in situații de genul poți să abandonezi lupta, pentru că nu mai ai nicio șansă să învingi.

Nu aștepta la nesfârșit și nu încerca să fii cu altcineva în timpul ăsta

Deși e des recomandat opusul, nu consider că e o idee buna să începi cu puțin în speranța ca lucrurile să evolueze în timp, să îi lași prea mult spațiu și să aștepți docil un secol și jumatate ca să fii sigur că o să eșuezi lamentabil.

Dacă i-ai spus că ai sentimente și ai aflat că ele nu sunt reciproce nu e o idee bună ca a doua zi să îți reactivezi contul de tinder și să îi povestești despre cuceririle tale în speranța că vei provoca gelozie. Nu o să fie cazul, o să faci persoana respectivă să considere că a decis corect și că sentimentele tale nu sunt constante sau durabile.

Ai grijă de aspectul tău fizic

Da, aspectul fizic e un factor important.

Nu degeaba scenele în slowmoțion sunt urmate de o imagine a unei persoane care arată impecabil, cu un look nou pe care îl poartă cu încredere.

Învață să renunți

Dacă după epuizarea opțiunilor încă nu ai reușit să evoluezi e momentul să treci peste și să te mulțumești doar cu o prietenie. Nimeni nu e obligat să îți împărtăsească sentimentele, indiferent care e motivul din spatele deciziei.

Dacă simți că nu poți să oferi unei persoane o prietenie sinceră, fără să tânjești la mai mult, pur și simplu rupe legătura cu persoana respectivă cât timp consideri că ar fi necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here