Stratec Biomedical și-a inaugurat noua clădire din Cluj

0

După 8 ani de la deschiderea filialei de la Cluj-Napoca, STRATEC BIOMEDICAL a decis să prindă rădăcini în orașul din inima Ardealului. În urma unei investiții de 3 milioane de euro, compania germană a inaugurat azi propria clădire de birouri, pe strada Traian 34.

Parte din grupul STRATEC, lider în dezvoltarea de soluții tehnologice și științifice pentru industria biotehnologică, filiala clujeană și-a construit de-a lungul timpului o reputație pozitivă în cadrul „companiei mamă”. Prin urmare, senior managementul acesteia a decis să facă o investiție pe termen lung în România. Acest lucru s-a concretizat prin construirea propriei clădiri de birouri, proiect ce s-a ridicat la suma de 3 milioane de euro și a fost realizat într-un timp record, de doar 9 luni, printr-o colaborare de succes cu firmele ConA (antreprenor general) și Beletage (arhitectură și proiectare).

Clujul este un centru universitar puternic dezvoltat și are specialiști în inginerie foarte bine pregătiți. Din 2008 până în prezent subsidiara din România a companiei STRATEC a avut cea mai rapidă creștere din cadrul grupului, iar competența, munca și rezultatele excelente obținute de colegii noștri au determinat dezvoltarea unei strategii ambițioase de creștere și consolidare a poziției noastre pe plan local”, a declarat Cosmin Călian, general manager al Stratec Biomedical Romania.

Investiția va contribui la dezvoltarea armonioasă a filialei, managementul companiei dorindu-și ca sucursala de la Cluj să devină un puternic centru de cercetare și dezvoltare, care să coopteze specialiști de top în domeniile tehnice și de inginerie. De altfel, compania a și început dezvoltarea unor parteneriate cu Universitatea Tehnică și cu Universitatea Babeș-Bolyai, pentru a organiza programe de internship și pentru a crește talentele locale.

cladire-stratec-biomedicalFiliala locală a STRATEC BIOMEDICAL a fost deschisă în 2008. În prezent la Cluj-Napoca activează patru departamente: software, hardware și embedded, testare și design mecanic, care reunesc aproape 70 de angajați. Mai mult de jumătate din ei lucrează pe partea de inginerie software, aproximativ 30% fac parte din departamentul de testare, iar restul din cele de hardware și embedded, respectiv design mecanic.

STRATEC BIOMEDICAL este o companie germană fondată în 1979, cu sediul general în Birkenfeld (Baden-Württemberg), ce are în prezent filiale în șapte țări din Europa, Asia și America: Austria, Elveția, Marea Britanie, România, SUA, China și Ungaria. Grupul are patru mari divizii – Instrumentation, Data Management, Molecular și Consumables – fiind specializat în automatizări și instrumentație pentru diagnoză clinică și industria IVD (in vitro diagnostics), software de laborator, precum și dezvoltarea de reactivi pentru colectarea, stabilizarea și purificarea ADN-ului și ARN-ului.

STRATEC BIOMEDICAL este de mai mult de 30 ani partener OEM al unora din cele mai importante firme din domeniul IVD și diagnoză clinică, firme ce aleg expertiza și soluțiile STRATEC pentru automatizarea proceselor de diagnoză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.