Noi troleibuze la Cluj Napoca

0

CTP, Compania de Transport Public Cluj Napoca, fostă RATUC, ne anunță că vor pune, de marți, 8.11.2016, șase troleibuze noi ale căror performanțe sunt, pentru ora actuală, la cel mai înalt nivel, în toată Uniunea Europeană, atât tehnic, cât și economic. E vorba de șase troleibuze marca Iveco Astra Town 118.

Potrivit reprezentanților CTP Cluj, fiecare dintre noile troleibuze are o lungime 18 m , o lățime 2,5 m și o capacitate de transport de 164 călători din care 42 pe scaune.

Cât privește performanțele noilor trolee, acestea consumă cu aproximativ 40% mai puțin decât cele vechi. În plus acest lot face parte dintr-un nou model care are două capacități tehnice nemaiîntâlnite la Cluj. Prima dintre acestea este generarea de energie din acțiunea de frânare a autovehicolului în trafic. Astfel, noul model de troleibuz reușește recuperarea energiei de frânare și transferarea acesteia în linia electrică de contact.

Cea de-a doua dotare performantă și ecologică, în același timp, o reprezintă tehnologia prin care troleibuzul recuperează energia rezultată din frânare și rulare, pe care o trimite într-un set de supercaptatori, urmând ca această energie să fie folosită în trafic, în situații de suprasarcină.

În același timp, noul troleibuz are un sistem de coborare a captatorilor la desprinderea accidentală, fapt care va reduce cu mult timpul de repunere a acestui mijloc de transport în circulație după un asemenea incident. Mai precizăm că viteza maximă de circulație este limitată electronic la 50 km/h.

Câteva din dotările noilor troleibuze:

– podea complet coborâtă

– rampa de acces pentru persoanele cu dizabilități și funcția de kneeling ,

– loc rezervat pentru utilizatori de scaune rulante pentru persoane cu dizabilități la ușa 2-a

– spațiu destinat pentru cărucior copii la ușa 3-a

– sistem de incălzire cu aeroterme electrice pentru sezonul rece

– sistem de ventilație si aer conditionat pentru sezonul cald

– indicatoare de traseu electronice situate în față, lateral și spate

– sistem informare călători sau difuzare clipuri publicitare realizat cu monitoare LCD

– sistem numărare călători

– sistem supraveghere video interioară și exterioară

– sistem automat de taxare

– 4 uși duble

-Troleibuzele au, fiecare, o garantie de 3 ani sau 180.000 km. Garanția pentru caroserie este de 8 ani, iar cea pentru motor este de 500.000 km.

Prețul fiecărui troleibuz este de 2.102.455 lei + TVA (aproximativ 467.200 EUR+TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.