Boc și-a impus „omul” în fruntea PNL. Trocul Blaga-Boc îi nemulțumește pe Falcă, Bolojan și Tișe!

0

Ciudate sunt căile politicii mai ales în pragul alegerilor parlamentare și în condițiile în care DNA primenește vârful vechilor partide politice cu aproximativ două luni înainte de scrutin.

Ieșirea lui Vasile Blaga din front office-ul politicii mari a provocat o mutare extrem de interesantă la vârful conducerii PNL, care a trezit din letargie lideri vechi, fie mulțumindu-i, fie enervându-i la culme.

Dar iată cum stă treaba: Vasile Blaga a declarat sâmbătă că, după o dezbatere serioasă, foştii democrat-liberali au decis să renunţe la copreşedinţia partidului şi PNL să aibă un singur preşedinte în persoana Alinei Gorghiu, decizia fiind luată cu un vot împotrivă şi patru abţineri.

Totodată, europarlamentarul Daniel Buda a fost împuternicit să semneze listele electorale din partea fostului PDL iar Gheorghe Falcă, președintele filialei PNL Arad, a fost desemnat coordonator al campaniei partidului pentru alegerile parlamentare.

„Numirea lui Daniel Buda în funcția de primvicepreședinte al PNL l-a mulțimit pe Emil Boc însă l-a înfuriat pe Alin Tișe care s-a simțit trădat de termenii înțelegerii dintre Vasile Blaga și Emil Boc.

În acest moment nici Gheorghe Falcă nu este mulțumit de responsabilitatea primită și nici vechea aripă liberală nu s-a împăcat cu concesiile oferite vechiului PDL. Cel mai bun exemplu este primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care consideră că această înțelegere pune în umbră mai vechea discuție despre rezultatele partidului și responsabilitatea celor care au coordonat campaniile la locale în Vechiul Regat” a declarat o sursă liberală pentru Presa Locală.

Scenariul stabilit de vechii liberali mai trebuie să treacă testul votului însă, aceste propuneri fiind propuse spre validare, săptămâna viitoare, sâmbătă mai precis, în cadrul Consiliului Național de Coordonare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here