Prima ediție a Festivalului Prunelor! Unde poți gusta cunoscutul gem de prune SILVOIȚĂ?

0

Prima ediție a „Festivalului Prunelor”, are loc sâmbătă, în localitatea Crasna, eveniment organizat în premieră în Sălaj.

Cei care vin la festival  pot gusta preparate culinare care au la bază pruna, printre care și cunoscutul gem de prune „silvoiță”, dar și pălinca de prune.

„Anul acesta am organizat a XVIII-a ediție a Zilelor comunei, dar pentru prima dată „Festivalul prunelor”. Păstrarea tradițiilor este extrem de importantă, dar în același timp trebuie mereu să fim deschiși la lucruri noi. Dorim ca în viitor să sărbătorim în continuare „Festivalul prunelor”, deoarece folosirea prunelor are tradiție în localitatea noastră. Dorim să dăm personalitate acestui eveniment, prin evidențierea valorilor noastre. Dumnezeu ne-a dăruit condiții geografice favorabile cultivării acestui fruct și profităm de aceste daruri nu doar prin a face silvoiță (gem de prune n.r.) sau diverse mâncăruri, ci avem și alte surprize care redau gustul prunelor. Dorim să arătăm tuturor valorile noastre și sperăm că vizitatorii care degustă specialitățile noastre să nu uite niciodată „gustul Crasnei”, a declarat pentru Agerpres, Bogya Miklos, primarul comunei Crasna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here