Aradul riscă să fie INVADAT de OMIZI! Alergicii trebuie să fie precauți!

0

La doar câțiva kilometri de municipiul Arad, în localitatea Zimand Cuz, de mai bine de o săptămână, localnicii sunt terorizați de o INVAZIE de OMIZI, sătenii adunând zilnic găleți întregi de larve.

Cum au invadat OMIZILE livezile, grădinile și parcurile din apropierea municipiului Arad?

Sătenii consideră că responsabili sunt autoritățile locale care nu ar fi stropit pomii de la șosea, împotriva dăunătorilor.

„Invazia se poate explica prin două cauze. Prima cauză este cea climatică datorită faptului că în ultimi ani iernile au fost blânde, temperaturi sub zero aproape nu am avut și a doua este că nu se mai fac tratamente care să elimine din rezerva pentru următorii ani. Noi am emis avertizări cu aproape o lună în urmă la toate primăriile din județ cei care și-au făcut tratamente nu au probleme” a precizat Florin Gornic, șef inspecția fito sanitara Arad.

Omizile afectează persoanele care au probleme cu alergia! Reacţia urticariană la omizi.

Se poate întâmpla să vă treziţi cu o erupţie maculo-papuloasă pruriginoasă pe o parte a corpului dumneavoastră apărută după câteva ore după o plimbare într-o pădure sau într-o livadă plină cu omizi.

Pielea trebuie repede spălată cu săpun, părul de omide de pe piele trebuie luat cu ajutorul unei benzi de scotch, ochii clătiţi cu ser fiziologic şi hainele spălate la 60 grade Celsius.

Tratamentul este cel al unei reacţii anafilactice clasice cu:

  • antihistaminice în caz de prurit
  • corticoizi
  • şi eventual aerosolterapie cu beta2 mimetice cu durată scurtă de acţiune în caz de atingere respiratorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here