Timișoara și Arad se vor uni într-o zonă metropolitană! Robu și Falcă susțin acest proiect!

0

Primarii din Timișoara, Nicolae Robu, și din Arad, Gheorghe Falcă, au semnat marți, un protocol care va reprezenta primul pas spre crearea unei singure zone metropolitane, astfel, rivalitatea continuă dintre Timişoara şi Arad ar putea dispărea în anii viitori.

Acest prim pas a survenit în contextul conferinței „Dezvoltare Urbană pe Axa Arad-Timișoara” unde au fost prezenți primarul Timișoarei, Nicolae Robu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă și rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Inițiatorii conferinței vor să creeze un hub regional care ar putea ajunge să se transforme în viitor într-o zonă metropolitană cu un potențial de un milion de locuitori. Prin protocolul care va fi asumat de cei doi primari, cele două comunități vor conveni să își coreleze programele de dezvoltare și strategiile de atragere a investitorilor strategici.

Acest proiect este unul care a fost lansat şi susţinut de Banca Mondială. Nu vorbim de ceva ce se poate realiza peste noapte. Un asemenea pol de dezvoltare economică poate deveni realitate în mult mai mulţi ani, poate chiar zeci de ani. Noi trebuie să ne gândim cum să aducem împreună cele două oraşe principale, dar şi unităţile administrativ-teritoriale dintre cele două municipii. Noi trebuie să gândim acest pol, să îl facem funcţional în această perioadă, iar pe exerciţiul financiar 2021 – 2028 să depunem proiecte pentru finanţare europeană, să obţinem fonduri de dezvoltare”, a declarat primarul Timișoarei, dl. Nicolae Robu.

Primarul Aradului a precizat că susține de exemplu construcția spitalului regional de la Timișoara: „Noi am susţinut de la Arad, la Bucureşti, realizarea unui spital regional la Timişoara. Explicaţia este foarte simplă, acest spital nu este al Timişoarei, este al nostru, al întregii regiuni, este destinat şi arădenilor. Avem nevoie de o asemenea structură medicală”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here