Horia Nasra: PSD nu negociază cu teroriștii!

0

Președintele interimar al PSD Cluj, tânărul Horia Nasra, a declarat ieri la o întâlnire politică cu social-democrații din zona Dej, că „scrisoarea lui Tișe de intimidare a primarilor PSD este un atentat la adresa bunului simț și a democrației” și că în acest context „PSD nu negociază cu teroriștii!”.

Primarii și viceprimarii PSD din municipiile și comunele din zona Dej – Gherla s-au întâlnit ieri la Dej cu parlamentarii PSD, consilieri județeni, în cadrul unei întâlniri de lucru organizată la inițiativa deputatului Cornel Itu.

În cadrul evenimentului președintele PSD Cluj, Horia Nasra și deputatul Cornel Itu au criticat în termeni duri scrisoarea trimisă de Alin Tișe primarilor PSD: „Scrisoarea lui Tișe de intimidare a primarilor PSD  este un atentat la adresa bunului simț și a democrației. PSD nu negociază cu teroriștii!”

Vă reamintim, o scrisoare trimisă primarilor PSD din județul Cluj de către Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a provocat un răspuns ferm din partea președintelui PSD Cluj, Horia Nasra.

Ce a scris Tișe în scrisoare?

Scan0029

Ce a răspuns Horia Nasra?

„Scrisoare Deschisă Către dl. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Urmare a scrisorii dumneavoastră transmisă în SECRET către primarii PSD din județul Cluj, prin care încercați să intimidați, supărat fiind în urma declarațiilor efectuate de către conducerea PSD Cluj cu privire la „proiectele restante” ale Consiliului Județean Cluj, în mod particular despre lipsa asumării responsablității în cazul crizei gunoaielor, generată de incapacitatea administrativă a președinților PNL Cluj care au condus Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, Horea Uioreanu și Mihai Seplecan, aducem clarificările pe care le considerăm necesare:

1. În privința aserțiunilor făcute la adresa declarațiilor politice vă atragem atenția asupra primului articol al Constituției care în alineatul (3) stipulează o parte din principiile de bază ale statului român şi precizează pluralismul politic ca fiind o valoare supremă. Dumneavoastră, în calitate de jurist, ar trebui să întelegeți principiile instituite de Constituție, iar dacă nu, poate vă învață nașul dumneavoastră, Emil Boc, care în calitate de prim-ministru a înregistrat trista statistică de a conduce guvernul care a emis cele mai multe ordonanțe declarate neconstituționale.

2. Această scrisoare este un afront adus clujenilor care i-au investit cu încrederea lor pe aleșii locali, inclusiv primarii social-democrați, pentru binele societății și care aderă la prevederile legale și constituționale, care înțeleg că responsabilitatea administrativă este un principiu care transcende timpului, funcțiilor efemere și jocurilor politice mărunte și perfide care vă poartă semnătura.

3. Comportamentul pe care l-ați probat prin această scrisoare oficială, de intimidare, prin care indirect amestecați administrația cu politica și avertizați PSD să nu facă OPOZIȚIE, ne determină să vă atragem atenția că orice încercare de intimidare a reprezentaților aleși, indiferent de culoarea politică, pe care o veți întreprinde, va fi adusă la cunoștința instituțiilor statului pentru a fi cercetată și pentru a se lua măsurile prevazute de lege.

4. Vă asigurăm că în perioada următoare vom fi vigilenți cu privire la susținerea proiectelor din localitățile județului Cluj. Investițiile și proiectele județului nu trebuie să fie condiționate de culoarea politică!

Partidul Social Democrat susține toate proiectele și va întreprinde toate demersurile pentru dezvoltarea județului Cluj și pentru bunăstarea clujenilor, dar în același timp vă asigurăm că nu vom ceda presiunilor și nu vom achiesa în niciun fel la ascunderea realității chiar dacă prin aceasta un efemer președinte de consiliu județean este supărat, indiferent de numele sau de culoarea politică a acestuia.

Considerăm că este de datoria noastră să facem o opoziție constructivă dar reală în județ, prin care vom atrage atenția asupra restanțelor administrative ale Executivului liberal din fruntea Consiliului Județean Cluj și vom susține toate proiectele esențiale pentru fiecare localitate.

Gabriel Horia Nasra
Președinte interimar PSD Cluj”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here