BREXIT: Marea Britanie iese din UE. Britanicii cer un nou referendum

0
Sursa fotografiei: www.zerohedge.com

Ultimele rezultate ale referendumului de ieri din Marea Britanie arată că britanicii au votat, în proporție de 51,9%, pentru părăsirea spațiului Uniunii Europene, în timp ce, la mică diferență, dar decisivă, 48,1% au votat pentru rămânerea în UE.

Potrivit rezultatelor furnizate de publicațiile din Regat, Marea Britanie a fost împărțită, la acest referendum, în Țara Galilor și Anglia – țări care au votat masiv pentru părăsirea Uniunii Europene și Scoția și Irlanda de Nord – ce au dorit rămânerea în spațiul UE.

În urma rezultatelor voturilor britanicilor, pe Internet s-a creat o petiție pentru organizarea unui nou referendum, semnată până acum de câteva zeci de mii de englezi în doar câteva ore. Partidul Sinn Fein din Irlanda de Nord ar fi trimis, potrivit ultimelor informații, un comunicat prin care cere organizarea unui referendum pe tema unirii Irlandei de Nord cu Republica Irlanda, lucru ce ar veni ca o soluție pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a convocat astăzi pe premierul Dacian Cioloș și pe Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la o discuție privind consecințele pe care le vor suporta românii după această decizie istorică: „Vreau să spun că din prima analiză pe care am făcut-o, nu va exista un impact economic imediat, semnificativ, asupra economiei României în urma acestei decizii”, a afirmat Dacian Cioloș astăzi, după întrevederea cu Iohannis.

Angela Markel, cancelarul Germaniei, crede că Uniunea Europeană este suficient de puternică încât să poată oferi răspunsurile cuvenite după rezultatul referendumului de ieri. De asemenea, președintele Consiliului European, Donald Tusk, recunoaște că Uniunea și-ar fi dorit un alt rezultat al referendumului de ieri: „Sunt în totalitate conștient de cât de grav sau chiar dramatic este aces moment din punct de vedere politic”, spunea acesta, citat de Mediafax.ro.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here