BREXIT Marea Britanie: David Cameron demisionează!

0
Sursa fotografiei: www.infoplus.ro

Premierul Marii Britanii, David Cameron ar fi anunțat, conform The Independent, că va demisiona din funcție, după ce britanicii au votat joi, în proporție de 51,9%, pentru ieșirea din Uniunea Europeană, în urma referendumului organizat.

Conform The Independent, într-un discurs susținut vineri dimineața în fața reședinței sale, premierul Marii Britanii a declarat că voința poporului trebuie să fie respectată, considerând că voturile de la referendumul de ieri prezintă o dorință de schimbare a conducerii țării. Cameron este de părere că Marea Britanie necesită o nouă conducere, mai hotărâtă și mai puternică, pentru a se putea ocupa cât mai bine de relația țării cu Uniunea Europeană.

David Cameron ar urma să se retragă din funcție la începutul lunii octombrie, înainte de conferința Partidului Conservator, astfel că, în următoarele trei luni, acesta va rămâne la conducere: „Voi continua să fiu premier în următoarele trei luni, iar negocierile cu Uniunea Europeană vor începe cu un alt prim-ministru”, a afirmat acesta.

David Cameron este premierul Marii Britanii din anul 2010, după ce a fost numit de către Regina Elisabeta a II-a în urma alegerii masive a Partidului Conservator, care nu deținea majoritate pentru a forma singur Guvernul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here