Primele rezultate ale BREXIT-ului din Marea Britanie

0
Sursa fotografiei: www.publika.md

Britanicii au votat ieri, 23 iunie a.c., pentru referendumul privind ieșirea sau părăsirea spațiului Uniunii Europene, acțiune care, indiferent de rezultat, este considerată drept o schimbare pentru soarta UE.

Urnele de vot s-au închis în jurul orei 00.00 a României, ora 22.00 în Regatul Unit al Marii Britanii, iar primele rezultate parțiale făcute publice pe site-urile britanice de știri arată un posibil avantaj pentru rămânerea în UE, această variantă fiind votată de 52% dintre britanici, iar cea din urmă, a ieșirii din UE, fiind votată, conform primelor sondaje, de 48% dintre participanții la vot.

La acest referendum ar fi urmat să voteze circa 46 de milioane de cetățeni ai Marii Britanii, însă condițiile meteo deloc favorabile le-au dat bătăi de cap, astfel că, după primele rezultate, se estimează că nu toți cetățenii cu drept de vot au reușit să ajungă la urnele de votare.

Primele rezultate oficiale ar urma să fie anunțate în jurul orei 02.30 (România), 00.30 (Marea Britanie). Cancelarul Germaniei, Angela Markel, declara, în urmă cu câteva ore, despre posibilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană că: „UE va avea o abordare calmă, indiferent de rezultatul referendumului (…) Discuțiile vor trebui să continue cu 28 de țări dacă va fi posibil sau cu 27 de țări, eu sper că vom rămâne 28”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here