Inundații în nordul Hunedoarei (VIDEO): Bradul ocolit, Crișciorul inundat!

0

Ploile abundente care au căzut în ultimele 24 au făcut ravagii în județul Hunedoara. 14 localităţi au fost afectate. În zona comunei Crişcior au fost semnalate în cursul nopţii de luni spre marţi două alunecări de teren ce au distrus mai multe bunuri ale oamenilor, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Una dintre alunecările de teren a produs pagube la o anexă gospodărească şi la un stâlp de înaltă tensiune. Cea de-a doua alunecare a dislocat un zid de sprijin, care a căzut apoi peste un autoturism ce era parcat în imediata vecinătate.

Torenţii scurşi de pe versanţi au dezrădăcinat un copac ce a căzut pe DN 76, în localitatea Fornădia, în apropiere de Deva, circulaţia pe acest sector de drum fiind îngreunată. Drumul comunal care face legătura între localităţile Băiţa şi Hărţăgani este blocat de aluviuni. În ambele cazuri se intervine cu utilaje pentru degajarea căilor de transport.

Potrivit datelor centralizate de ISU Hunedoara, ploile au produs creşteri de debite ale râurilor şi pâraielor, scurgeri de pe versanţi şi torenţi ce au afectat localităţile Brad, Simeria, Mânerău, Josani, Cristur, Almaşul Mic, Aninoasa, Peştişu Mic, Jeledinţi şi Mărtineşti, Băiţa, Hărţăgani, Sălişte şi Ormindea.

În decursul zilei de astăzi, municipiul Brad a scăpat la limită de inundații. Preventiv, 10 pompieri ai I.S.U. Hunedoara, 10 jandarmi ai I.J.J. Hunedoara, 15 militari ai Unităţii Militare din Brad, precum şi specialişti ai Sistemului de Gospodărire a Apelor şi voluntari au intervenit în sprijinul populaţiei din zona Bucureşci prin construirea unui dig din saci cu nisip destinat protecţiei locuinţelor. Mai mult, în zonă au fost dislocate două diguri mobile. Totodată, o echipă a I.S.U. Alba cu o motopompă intervine în sprijinul forţelor din judeţul Hunedoara.

La acţiunile de intervenţie au fost mobilizate 20 autospeciale de intervenţie, 14 motopompe şi 80 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara, agenţi din cadrul IPJ Hunedoara şi subofiţeri de jandarmi din cadrul IJJ Hunedoara, precum şi forţe şi mijloace din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Brad, Crişcior, Peştiş şi Simeria.Acţiunile de intervenţie sunt coordonate în teren de subprefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, şi inspectorul şef al ISU Hunedoara, lt. col. Viorel Demean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here