Noaptea cuțitelor lungi în PSD! Dragnea și Ponta în conflict deschis!

0

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea le-ar fi transmis colegilor din partid că ia în calcul demisia din fruntea partidului dacă îl vor sprijini pe Victor Ponta pentru postul de președinte al Camerei Deputaților.

Sursă PSD: Încăpățânarea celor doi dăunează PSD. Încă mai este timp pentru o împăcare de moment, un armistițiu

„Este o tensiune destul de mare, înainte CEXului. Vom vedea exact cum vor vota șefii de filiale, mulți dintre aceștia fiind apropiați și de Victor Ponta. Încăpățânarea celor doi dăunează PSD. Încă mai este timp pentru o împăcare de moment, un armistițiu” a precizat o sursă din PSD pentru Presa Locală.

De unde a izbucnit flacăra conflictului? 

Plenul deputaților a constatat, luni, încetarea mandatului fostului social-democrat Valeriu Zgonea de președinte al Camerei Deputaților, ca urmare a pierderii sprijinului grupului politic al PSD. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 167 de voturi pentru, 32 împotrivă, o abținere, iar un deputat nu a votat.

Pentru debarcarea lui Valeriu Zgonea, PSDiștii au ales soluția cea mai simplă și mai rapidă, folosindu-se de portițele introduse tot de ei în  reglementările parlamentare.

Victor Ponta: Miercuri la grup să îmi depun candidatura

Imediat după debarcare, fostul premier și președinte al PSD, Victor Ponta, a anunțat că se pregătește pentru șefia camerei: „I-am spus (lui Liviu Dragnea – n.r.) că intenţionez şi mâine la CEx şi miercuri la grup să îmi depun candidatura pentru (funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor – n.r.). Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au spus că este bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru”, a precizat Victor Ponta, întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa la şefia Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea: Ar fi fost bine să discutăm asta în partid, nu în presă

În aceeași după-amiază, președintele PSD l-a criticat indirect pe Victor Ponta că a preferat să vorbească cu presa despre candidatura la șefia Camerei Deputaților: „Eu nu am fost niciodată orbit după o funcție, fie că e plină, fie că e o fărâmă. La noi, cine a vrut o funcție, a spus-o în partid. M-am abținut în toată această perioadă pe cine aș vedea la conducerea Camerei pentru că aș vrea să discutăm în interior. Ori ne aliniem toți la această dorință, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm asta în partid, nu în presă. Eu cred că e nevoie de mulți dintre noi în campanie. Eu nu aș putea să stau aici cu ciocănelul în mână și să-i dau cuvântul domnului Cernea sau altui specialist. Cine vrea ca PSD să câștige alegerile parlamentare vine în echipa de campanie în fiecare zi, nu din când în când.

Mâine voi face ce face orice președinte responsabil, voi spune în interiorul CEX. E o anumită supărare că în prima zi după alegere, ar fi vrut ca 2-3 zile să se vorbească despre rezultatele alegerilor, nu despre șefia Camerei sau despre moțiunea de cenzură. Ce face această funcție pentru români, le aduce pâine pe masă? Oricine poate fi președinte al Camerei Deputaților din PSD. Să vedem dacă mai avem majoritatea în Cameră, că poate nu putem pune noi președintele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.