Alex Fechete: Nu, nu este Africa de Sud…este strada Cantonului din Cluj! Avem ZERO consilieri locali și județeni!

0

Unul dintre cei mai cunoscuți locuitori ai străzii Cantonului, Alex Fechete a analizat pe o rețea de socializare rezultatul alegerilor locale din Cluj, constatând cu tristețe că locuitorii de pe strada Cantonului au „0 consilieri locali romi, 0 consilieri județeni romi”!

„Nu, nu este Africa de Sud…este str.Cantonului f.n.(Cluj)una din cele 4 comunități de romi de la ‪#‎PataRât‬ 150 de “barăci”, în care locuiesc circa 550 de persoane, majoritatea provenite din evacuări, relocări, samd. O să postez zilnic câte o poză cu comunitățile de romi aflate la #PataRât… așa pentru cultura generală a clujenilor! Avem 0 consilieri locali romi, 0 consilieri județeni romi, prea puțini mediatori școlari și sanitari, nu avem nici un rom în Primărie la care să-i batem ușa… Partida Romilor(Cluj) – 0,82%” a scris Alex Fechete pe Facebook.

Ce este #PataRât?

Pata Rât, din apropierea Clujului, este „cel mai mare ghetou din Europa din jurul unei rampe de gunoi. 1.500 de oameni trăiesc în patru comunități distincte, pe dealul de lângă groapă, în Dallas, la Colină și pe strada Cantonului Fără Număr. O parte au fost evacuați de autorități, alții au venit în căutarea unui loc de muncă pe rampă” descria activistul pentru drepturi civile, Adrian Dohotaru, comunitatea Pata Rât în 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here