Au fost puse în funcțiune primele pubele subterane în Zorilor

0
www.transilvaniareporter.ro

Primele pubele subterane de colectare selectivă a gunoaielor au fost puse în funcțiune, astăzi, în cartierul Zorilor, pe strada Luceafărului.

Sistemul, format din patru pubele – sticlă, plastic și metal, hârtie și carton și deșeuri menajere, este mult mai igienic. Principiul de funcționare este unul simplu. Mașinile care preiau deșeurile sunt dotate cu o pompă hidraulică. Tomberoanele vor fi ridicate prin intermediul unui furtun care va fi conectat la platforma pe care acestea sunt așezate.

„Am făcut acest sistem pe strada Luceafărului, investiţia este de 17.000 de euro, dar dacă primăria doreşte noi îl putem implementa şi în altă parte şi atunci costurile de realizare vor mai scădea. Principalul avantaj este că totul e mult mai igienic, nimeni nu mai are acces să răscolească gunoaiele, în pubele nu mai poate pătrunde nici măcar un şoricel, deci va fi mult mai curat şi fără mirosuri. Se pot folosi în continuare gunoierele noastre pentru golire, doar că vor fi dotate cu un furtun special pentru  ca maşina să poată fi conectată la sistemul cu pompă hidraulică ce ridică pubelele la suprafaţă ca un fel de lift pentru a fi golite. Capacitatea este de 5 metri cubi pentru fiecare fracţie”, a precizat directorul Rosal Cluj, Ioan Mureşan potrivit Transilvania Reporter.

Potrivit reprezentanților primăriei, următoarele cartiere care vor beneficia de acest sistem de colectare a deșeurilor sunt Mănăştur (pe strada Clăbucet) şi Grigorescu (pe strada Alexandru Vlahuţă).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here