Ilie Bolojan: Candidații PSD din Ardeal dau exemplul Oradei în privința fondurilor europene

0

Luni, după ce PSDiștii orădeni au ieșit în conferință de presă pentru a transmite detalii privind pedepsele financiare pe care municipalitatea Oradea le-a primit de la autoritățile de management care supervizează implementarea proiectelor cu finanțare europeană, primarul Ilie Bolojan a explicat imediat situația.

Bolojan a exprimat clar detaliile legate de finanțările europene: „Aceste cofinanțări au fost asigurate sau din credite, sau din veniturile orașului. O situație specială am avut-o anul trecut, când conform mecanismelor de decontare din banii europeni, fiind la sfârșitul perioadei de finanțare 2007 – 2014, trebuia să respectăm o regulă care e dată în toate normativele: se decontează doar plățile făcute efectiv până la 1 ianuarie 2016. Ce nu ai plătit până atunci, dacă vrei să nu ai probleme să ți se ceară să rambursezi banii europeni accesați pe un proiect, trebuia plătit din bugetul local până la sfârșitul lunii mai, deci până în iunie (2016)”.

Edilul Oradei a mai anunțat că orașul a accesat foarte multe fonduri europene și susține că până și candidații PSD din Ardeal „dau exemplu Oradea în această privință, criticând alte administrații”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here