Coaliția România Respiră și Aurelia Cristea premiate de Organizația Mondială a Sănătății

0

Coaliția România Respiră și deputatul Aurelia Cristea au primit luni, la sediul Ministerului Sănătății, premii din partea Organizației Mondiale a Sănătății pentru eforturile susținute și rezultatele în adoptarea legislației de interzicere a fumatului în spațiile publice închise.

„România trimite un mesaj ferm tuturor celorlalte țări din regiune că este și ea printre câștigători, că este și ea printre cei care vor ca cetățenii României să trăiască o viață lungă fără durere, fără boli, o viață în care copiii sunt și ei sănătoși și nu sunt amețiți, confuzi de fumul din jur, de reclamele din jur, de pachetele de țigări, căutând o consolare într-o țigară care nu aduce nimic altceva decât cancer, boli cronice invalidante, incapacitate de muncă, imposibilitatea de a se reproduce și a de a avea copii sănătoși. România a făcut un pas uriaș, extraordinar. În primul rând, a amendat o lege care interzicea fumatul în locurile publice deja. Acel amendament a fost cel care a făcut ca această lege să devină una dintre cele într-adevăr protejează populația de fumul de tutun. (…) România a primit două premii pentru că a înțeles că o politică de sănătate dusă numai până la jumătate nu are efect, că politica trebuie întregită cu măsurile adecvate. (…) România a devenit un lider global în lupta împotriva tutunului, de aceea aceste două premii” a declarat reprezentantul OMS Luminița Hayes.

Deputatul clujean Aurelia Cristea, prezentă la eveniment, a declarat modestă că nu este premiul ei, ci „al României”: „Acest premiu deosebit nu este premiul meu este premiul României, este premiul celor peste 70% din cetățenii României care au susținut această inițiativă, este premiul Parlamentului României pentru că a înțeles să adopte o asemenea legislație și pentru asta le mulțumesc în primul rând tuturor colegilor mei din Grupul parlamentar PSD care a fost majoritar în ceea ce privește sprijinul pentru susținerea acestei legi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here