ATENȚIE! Hashtag-urile nu au fost inventate pentru proști

0
Sursa fotografiei: expertbeacon.com

Ne aflăm, fără niciun dubiu, într-o perioadă în care tehnologia avansează cu o viteză de neînchipuit. Ne punem seara să dormim, știind de existența unor lucruri, pe care uneori ne chinuim să le-nțelegem, iar în dimineața următoare ne trezim și aflăm că, peste noapte parcă, s-au inventat alte lucruri interesante.

Unul dintre ele e hashtag-ul. Pentru necunoscători, e chestia aia formată dintr-un diez, adică semnul ăsta mișto „#” și un text scurt sau lung, depinde de cât de isteț vrei să te dai pe net. Păi stați, că vă și explic.

Pe Facebook, Instagram și alte asemenea rețele sociale circulă, de o bună bucată de vreme, hashtag-ul. Adică acea chestie pe care orice om, indiferent de nivelul lui de cultură generală, o adaugă la postări, iar asta doar pentru că e cool. Hashtag-ul e, pentru unii, un motiv de a-și afirma prostia, iar pentru alții un motiv de a se da deștepți (ăștia, din urmă, nu că-s proști, doar că, în cazul lor, hashtag-ul e o chestiune în plus, care nu-i ajută la nimic).

Dacă dai un ochi pe rețelele de socializare unde ți-ai creat cont, imposibil să nu vezi la pozele prietenilor tăi, fel și fel de descrieri dubioase, de genul: #ilovemylife; #happy; #bestday; #goodday; sau chiar dintr-astea românizate, de genul: #eusiiubitul; #imiiubescprietenii; #insfarsits-aterminat și o grămadă de alte prostii. Mai lipsește să-și pună lumea hashtag-uri prin care să ne arate nouă, celor din listă, inclusiv acțiunile fiziologice prin care trec în perioada postărilor de pe Facebook/Instagram.

Înțeleg că Instagram-ul funcționează pe bază de hashtag-uri, în timp ce Facebook-ul îți oferă și posibilitatea de a adăuga descriere. Ceea ce nu-nțeleg eu (iar dacă cineva știe asta îl rog să-mi explice), este de unde naiba scot unii hashtag-urile alea tâmpite, care n-au nicio noimă și nu aduc niciun plus postărilor făcute? Stau și mă-ntreb.

De asemenea, mă întreb de ce naiba preiau unii hashtag-urile pe care le văd la diferite publicații sau persoane importante și le adaugă postărilor lor, fără să fie măcar relevante? Hashtag-urile nu au fost făcute pentru proști, e clar. Pentru cine vrea să înțeleagă, chestiunea numită hashtag a fost inventată pur și simplu cu scopul de a ușura comunicare și găsirea unor chestii după cuvinte cheie. Atât. Nu au fost făcute pentru ca tu, cel mai puțin inteligent sau tu, cel fără probleme de genul, dar pentru care hashtag-ul nu reprezintă un plus, să-ți exprimi la toate postările tale starea. Așa că lasă-le naibii acolo unde sunt, să le folosească cine trebuie și cine știe. Mersi pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here