Timișoara, orașul gropilor?

0
Sursa fotografiei: www.timisoaraonline.ro

Multe lucruri mi s-au spus despre Timișoara (majoritatea bune), dar ce nu mi s-a spus și mi-ar fi plăcut să știu înainte să vizitez orașul pentru prima dată a fost faptul că ar fi bine să circul, pe cât posibil, pe jos. Pentru că mersul cu mașina (taxi, autobuz sau „fir” – cum zic timișorenii la tramvaie) este un real motiv de nervi. Gropile, domnilor. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le sesizezi când intri-n oraș. Cel puțin, așa s-a întâmplat în cazul meu.

Cum e posibil ca, un oraș cu un statut ca și cel al Timișoarei, situat pe locul patru în topuri după numărul de locuitori și pe numărul trei după cel al salariilor, să aibă o astfel de infrastructură? Vorbim, totuși, despre un oraș situat în top alături de București și Cluj-Napoca, prin urmare, așteptările vizitatorilor care se documentează înainte despre cele mai importante orașe din țară, sunt, fără doar și poate, unele mult mai mari decât cele îndeplinite.

Dezamăgire – asta e starea pe care o ai, ca și cetățean al acestei țări, când vezi că nici măcar orașele importante nu au nici măcar un minim de confort și de standarde de calitate, cerute tocmai de Uniunea Europeană. E o chestie cel puțin rușionasă ca, în anul 2016, un oraș atât de important și frumos, cu obiective turistice și un centru superbe, este aproape „lăsat de izbeliște” în privința infrastructurii. Nu m-aș mira ca acum, în ultimul ceas, înainte de alegerile locale din iunie 2015, primarul să înceapă să dea un ordin de executare a unor lucrări la drumurile groaznice ale orașului frumos Timișoara, că doar alegerile se apropie, iar liberalul Nicolae Robu candidează pentru un al doilea mandat.

P.S.: Centrul Timișoarei (zona pietonală) e superb de-a dreptul. Merită să-l vedeți, dar vă recomand să faceți plimbări pe jos, fără taxi-uri sau autobuze. 🙂

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here