Primar PSD acuzat că a făcut propagandă electorală în Căminul Cultural fără a plăti vreo chirie!

0

Reprezentanţi ai PNŢCD, PNL, PMP şi UNPR au făcut o plângere penală la adresa actualului primar al comunei Cristolţ, județul Sălaj, Ioan Cheşeli, după ce acesta a distribuit celor peste 1.000 de alegători invitaţii la şedinţa de Consiliu Local desfăşurată la finele săptămânii trecute.

Ce scria în respectivele invitații?

„Duminică, 22 mai 2016, orele 13, sunteţi invitaţi să participaţi la şedinţa ordinară a Consiliului Local al comunei Cristolţ, în sala de şedinţe de la Căminul Cultural Cristolţ, cu următoarea ordine de zi:
1. Raportul primarului privind situaţia economică şi socială a comunei Cristolţ la sfârşitul mandatului 2012-2016 şi perspectivele comunei pentru următorii ani.
2. Proiect de hotărâre privind procurarea de piatră brută pentru consolidarea malului dinspre terenul de fotbal din localitatea Văleni
După epuizarea ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Cristolţ, candidatul de primar şi consilierii locali din partea organizaţiei PSD îşi vor prezenta programul electoral”, se spune în invitaţia semnată de către primarul Ioan Cheşeli şi marcată cu ştampila Primăriei Cristolţ.

Contracandidatul din partea PNŢCD, Ioan Pop, a reacţionat de îndată, acuzându-l pe Cheşeli de abuz în serviciu şi susţinând că este vorba despre „o convocare electorală pe bani publici”.

Ce spune primarul: „A fost o adunare publică în cadrul căreia am prezentat cetăţenilor o informare”.

Edilul Ioan Cheşeli a explicat la rându-i sălăjenilor și presei punctul său de vedere: „Cei care comentează acum nu ar trebui să uite că sunt primar în exerciţiu şi am dreptul să fac invitaţie la orice acţiune organizată în comună. După şedinţa ordinară, a fost o adunare publică în cadrul căreia am prezentat cetăţenilor o informare. Ca primar am avut majoritate de voturi în Consiliul Local, cu care mi-am asumat nişte obiective, iar după şedinţă am vrut să prezint oamenilor ce am realizat şi ce nu în mandatul pe care îl încheiem acum”, a punctat primarul din Cristolţ.

Social-democratul Ioan Cheşeli se află la cel de-al cincilea mandat, în trei din cazuri fiind ales edil după ce a candidat din partea PNŢCD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here