Eugen Teodorovici la Cluj: Va fi un an prost pentru fondurile europene

0

Eugen Teodorovici, senator de Buzău din partea Partidului Social Democrat (PSD) și ministru al fondurilor europene și apoi al finanțelor publice în guvernul Victor Ponta, a declarat astăzi la Cluj, într-o conferință de presă, că „va fi un an prost pentru fondurile europene”.

Fostul ministru a precizat cele trei zone esențiale în care actualul ministru trebuie să acționeze: „Să plătească toate facturile, să lanseze toate finanțările până la final de an pentru noul ciclu financiar și să acrediteze noul sistem. Sunt trei obiective, nimic mai mult”.

Teodorovici a mai amintit și performanțele sale, din postura de ministru al fondurilor europene: Eu am adus ca ministru 7.3 miliarde de euro, bani intrați în România și am trimis la Comisia Europeană facturi pentru 7.4 miliarde de euro. În 2013 și 2014 România nu a pierdut niciun euro și a fost doi ani la rând pe primul loc la rambursare în Europa. Am preluat un procent de absorbție de 11.4%, iar la plecare am lăsat peste 53%”.

La conferința de presă au mai participat, președintele PSD Cluj, dl. Remus Lăpușan, deputatul Cornel Itu, candidat al PSD la președinția Consiliului Județean Cluj și Gabriela Ciot, vicepreședinte PSD Cluj-Napoca și fost consilier al ministrului Eugen Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here