Referendumul pentru unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin stă sub semnul întrebării

0

Referendumul pentru unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin stă sub semnul întrebării, după ce Biroul Electoral Central a precizat că nu se permite administraţiilor locale să organizeze consultări publice simultan cu alegerile.

Consiliul Local Oradea a hotărât la sfârşitul lunii martie organizarea celui de al treilea referendum pentru unificarea municipiului cu Sînmartinul simultan cu alegerile locale din 5 iunie. Hotărârea a fost adoptată la limită, cu 14 voturi ale PNL, în condiţiile în care reprezentanţii PSD şi UDMR, adversarii proiectului, s-au abţinut.

Apoi,  primarul Bolojan s-a adresat pe 25 aprilie Biroului Electoral Central (BEC) cerând lămuriri pe marginea Legii 3/2000 ce permite administraţiilor locale să organizeze consultări publice simultan cu alegerile.

În final, Biroului Electoral Central a precizat că nu se permite administraţiilor locale să organizeze consultări publice simultan cu alegerile: „Am cerut Biroului Electoral Central să ne comunice dacă putem organiza referendumul în aceleaşi secţii de votare cu scrutinul pentru alegerile locale, iar răspunsul a fost că nu putem deloc!” a anunțat edilul Ilie Bolojan.

În acest context este foarte puțin probabil să se mai organizeze referendumul pentru unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here