Florin Piersic JR., din nou la Cluj-Napoca într-o reprezentație deosebită Freak Show

0
Sursa fotografiei: Facebook Piersic JR.

Florin Piersic JR. a revenit luni, 25 aprilie, începând cu ora 19.00, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, cu reprezentația unuia dintre cele mai îndrăgite spectacole în care acesta joacă, Freak Show, al cărui scenariu este scris chiar de către actor.

One-man-show-ul îl prezintă pe acesta în rolul a 13 personaje total diferite, atât de sex masculin, cât și de sex feminin, care trec prin diferite situații, de la agonie la extaz. Florin Piersic JR. este suprins, după cum este și descrierea spectacolului, într-o „evoluție cameleonică”, transformându-se în continuu în alte personaje, sub ochii publicului spectator, într-o succesiune de-a dreptul halucinantă.

Iar dacă până acum exista cineva care să se îndoiască de talentul lui Piersic JR., ei bine, „moștenirea” a fost lăsată de tatăl său, Florin Piersic senior, acolo unde trebuia. Pentru că fiul îndrăgitului actor, cunoscut pentru rolurile sale din Drumul oaselor, Haiducii lui Șaptecai, Trandafirul galben, Pintea, De-aș fi… Harap Alb ș.a.m.d., este, fără doar și poate, la fel de talentat precum tatăl său.

Freak Show este un spectacol care îți poate oferi, îu funcție de cum anume îl privești, anumite repere după care să te ghidezi în viață sau, mai degrabă, e un spectacol care îți reamintește lucruri pe care le știi, dar nu vrei să le vezi. Iar asta pentru că Piersic JR. portretizează foarte bine diverse personaje: de la bancher până la pensionar român, profesor sau homeless, toate acestea le poți vedea în Freak Show, puse în scenă de un singur actor, cu o pauză extrem de scurtă între personaje.

Fiecare dintre personajele lui Piersic îți oferă o stare diferită în calitate de spectator, printr-un text gândit astfel încât să țină publicul prins în poveste, dar și printr-un scenariu foarte bine realizat, astfel încât să suprindă „evoluția cameleonică a actorului”.

Practic, toate personajele pe care actorul le pune în scenă în cadrul spectacolului Freak Show te fac, pe tine ca spectator, să empatizezi cu ele, astfel încât la finalul spectacolului să ieși din sală cel puțin cu câteva idei noi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.