Ziua Pământului la Cluj

0

DSC_0105La Cluj, Ziua Pământului a fost sărbătorită mai devreme, la inițiativa doamnei av. mediator dr. Laura Pop Chiorean care a organizat la mijlocul acestei săptămâni o conferință pe tema Roșia Montană – locul în care cultura ecologică a românilor renaște, avându-le ca partenere pe arh. Silvia Pintea Oostveen (Asociația Heritage-UNESCO) și pe Alexandra Postelnicu (Asociația Pachamama România).

Programul a inclus o serie de filme de scurtmetraj, deosebit de interesante, dedicate problemei de la Roșia Montană, surprinzând foarte sugestiv istoria unei zone în egală măsură bogată și săracă. Invitații, printre care s-au numărat Octavian Buzoianu, manager CBS DSC_0201și candidat la Primăria Cluj-Napoca, prof. dr. Rebekah Jorgensen, Dinu Criste (Asociația ProUNESCO) și Mihai Goțiu, coordonatorul editorialului România Curată, au intervenit cu observații întemeiate pentru a promova necesitatea consolidării conștiinței ecologice a românilor. În acest sens, activistul de stânga, Horia Nasra, a atras atenția asupra faptului că implicarea societății civile trebuie să fie la fel de mare în toate cazurile sesizate, întrucât în multe județe există situații similare celei de la Roșia Montană.

În încheiere, participanții au fost invitați să participe la acțiunile de ecologizare de la Roșia Montană, precum și la maratonul ce urmează a fi organizat acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.