Lacul de lângă Iulius Mall are nevoie de o variantă de alimentare cu apă

0
Sursa fotografiei: www.transilvaniareporter.ro

Consilierul local din partea PNL, Ioan Bîldea, a transmis Direcției Tehnice din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, o solicitare prin care le cere celor responsabili analizarea variantelor de alimentare cu apă a lacurilor din Gheorgheni.

Bîldea este de părere că „Lacul 1, cel de lângă Iulius Mall, arată din ce în ce mai rău”. Totodată, consilierul local afirmă că „specialiștii spun că pentru lacurile de lângă Iulius Mall trebuie găsită o variantă de alimentare cu apă proaspata, altfel se vor transforma în bălți verzui urât mirositoare”.

Conform solicitării transmise de acesta, alimentarea lacului de lângă Iulius Mall „se făcea până la construcția pasajului Aurel Vlaicu printr-o conductă subterană din Canalul Morii, pe traseul Strada Crinului – Strada Ciocârliei – Strada Fabricii – Cinema Mărăști – Lac. Însă, după construcția pasajului, alimentarea a fost întreruptă”.

Din acest motiv, Bîldea crede că este nevoie de comandarea unui studiu referitor la identificarea unor variante de alimentare cu apă a lacurilor: „În funcție de costurile implicate, consider că se impune rezolvarea acestei probleme cât mai repede. Fără o alimentare corespunzătoare cu apă proaspătă, lacul se va transforma într-o baltă verzuie cu miros neplăcut”, a conchis acesta.

Nu doar culoarea verzuie a apei pare să fie o problemă a Iulius Parc, ci și mizeriile aruncate pe lac de trecători. În urmă cu câteva luni, am realizat o fotografie, în preajma sărbătorilor de iarnă, când în lac se afla un coș de cumpărături, iar acesta nu a fost singurul lucru aruncat în lac, unde adesea plutesc peturi și pungi golite de cei cărora distanța până la un coș de gunoi apropiat le dă bătăi de cap.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.