CO-MUNCA|Andreea, Sabrina și grădinăritul

0

Andreea și Sabrina au lansat în această duminică o provocare: un proiect de grădinărit și de mâncat sănătos.

Cele două au postat pe o rețea de socializare, un mesaj fresh, prin care ne invită la CO-MUNCĂ, sănătate și legume gustoase: „Neața glorioasă vouă! Ieri a fost o zi perfectă. După cum pe unii v-am tot bătut la cap că o să pornesc un proiect pe zona de grădinărit și mâncat sănătos, iată că a venit și acest moment. Împreună cu Andreea și nu numai, vrem să dăm drumul unor programe de educație care să ne pună întrebarile: de unde vine mâncarea mea? Ce mănânc eu? Dacă tot avem pământ arabil mult în România, nefolosit, și dacă tot avem nemți care ni-l iau cu tirurile din țară, haideți să fim și noi cool și să vrem să facem ceva cu el. Ca dacă nemții îl vor, tre să fie bun de ceva”.

Despre ce e vorba în proiectul fetelor?

În aceasta etapă, acest proiect este o experiență de educație și învățare, atât despre oameni, cât și despre viața și natură: „Dorim să cream o comunitate care să se implice în activitățile de grădinărit, să învățăm împreună să ne creștem singuri legumele și să facem din această activitate un stil de viață, chiar dacă asta înseamnă să avem ghivece cu legume pe balcon în loc de flori. În același timp, vrem să ajutăm lumea să conștientizeze importantă provenienței fructelor și legumelor dar și a obiceiurile alimentare nesănătoase de zi cu zi. O altă componentă importantă a acestui proiect, este apropierea și reîntoarcerea la natură, ca metodă de conștientizare a ceea ce este în jurul nostru și a stilului de viață tehnologizat și robotizat pe care îl adoptăm”.

Ce le-a motivat pe Sabrina și Andreea să grădinărească 🙂 ?

Ce o motivează pe Sabrina să susțină proiectul: „Tatăl meu m-a învățat, cel puțin, un lucru în viața asta: orice aș face, să fac (și) sport. În jurul anilor 20 am cunoscut o persoană importantă în viața mea, care m-a învățat că orice aș face în viața asta, trebuie să fiu atentă la ceea ce mănânc și să depun eforturi conștiente de alcătuire a unui meniu zilnic balansat și natural. Cele două influențe combinate m-au făcut să îmi focusez atenția pe ceea ce suntem noi ca și oameni, pe modul în care ne tratăm corpul, pe modul în care ne trătam mintea. Grădina și activitățile pe care vreau să le dezvolt acolo vin pe ideea de a creea un microb mental, un gând, o sămânță care să fie sădită în mintea oamenilor: eu ce mănânc?”.

Care a fost motivația Andreei pentru inițierea acestui proiect: „Cred că apropierea de natura și îngrijitul plantelor fac parte din educația dată în special de tatăl meu, care mi-a fost și a rămas unul din cei mai buni prieteni, încă din anii copilăriei. Am conștientizat aceste influențe abia în ultimii ani, când mi-am dat seama de inclinațiile și stilul de viață pe care am început să îl adopt, de la a avea grija ce mănânc, până la activitățile sportive, relațiile pe care le construiesc, propria educație dar și obiceiurile pe care mi le formez. Privesc lucrurile în ansamblul lor. Pentru mine îngrijirea plantelor este o lecție despre natură și puterea prezentului. Experientele din ultimii ani m-au ajutat să îmi construiesc o gândire și un stil de viață orientat către sustenabilitate. Au început să mă preocupe probleme precum consumul excesiv de plastic, globalizarea și industrializarea agriculturii, până și risipa de alimente și resurse. Cred că este un moment bun să punem bazele unei astfel de inițiative și să lănsăm o invitație deschisă spre conștientizare, să implicăm comunitatea și împreună să putem crea proiecte de impact”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here