Primarii arădeni Ionel Pașca şi Traian Ţoca au fost trimişi în judecată

0

Primarii arădeni Ionel Pașca şi Traian Ţoca au fost trimişi în judecată. Aceștia  sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

„În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: Inculpatul, în calitate de primar al comunei Chisindia, jud. Arad şi de ordonator principal de credite, în perioada 26 aprilie–11 mai 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a dispus şi aprobat efectuarea a 9 plăţi, prin schimbarea destinaţiei legale a întregii sume de 270.000 lei alocată unităţii administrativ teritoriale prin H.G. nr. 255/03.04.2012, destinaţia acestora fiind exclusiv pentru plata arieratelor aferente cheltuielilor curente şi de capital ori pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri externe nerambursabile” se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

Decizia privind trimiterea în judecată a primarului Ionel Pașca vine la două săptămâni după ce un alt primar din judeţul Arad – Traian Ţoca, de la Hălmagiu – a primit o decizie similară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here