Tot mai mulți clujeni își programează căsătoria online. Află care este procedura

0

Clujenii își pot programa online data și ora la care doresc să se căsătorească civil. Sistemul a fost introdus în Cluj-Napoca în 2010, iar tot mai multe cupluri apelează la această metodă modernă care îi scutește de drumuri în plus.

Pașii pe care doritorii trebuie să îi urmeze sunt ușor de realizat. Mai întâi, aceștia trebuie să acceseze link-ul de pe site-ul primăriei Cluj-Napoca. Acolo vor găsi toate detaliile legate de această procedură. Apoi, în josul paginii, vor vedea mai multe câmpuri pe care vor trebui să le completeze. Pentru ca totul să fie în regulă, iar cererea să poată fi înregistrată, datele trebuie completate cu mare atenție.

Screenshot 2016-04-14 17.33.33

„In momentul inregistrarii rezervarii, un angajat al Directiei de la Evidenta Persoanei verifica datele persoanele inregistrate pentru a vedea daca sunt corecte si reale si, in cazul in care nu se confirma, anuleaza inregistrarea si trimite e-mail la adresa lasata pentru a-l anunta pe titular ca nu i-a fost validata inregistrarea”, au declarat reprezentanții primăriei la momentul lansării sistemului.

Potrivit legislației în vigoare, cuplurile care s-au înscris online pentru cununia civilă trebuie să se prezinte la Starea civilă cu 10 zile înaintea căsătoriei, cu actele care trebuie depuse.

Căsătoriile programate online sunt valabile doar în cazul cuplurilor în care ambii parteneri au origine română.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here