200 de gospodării din localitatea Nadăş, județul Arad, sunt afectate de inundaţii!

0

Aproximativ 200 de gospodării din localitatea Nadăş, comuna Tauţ, din judeţul Arad, au fost inundate, sâmbătă seara, fiind avariate poduri şi podeţe, autorităţile urmând să stabilească bilanţul complet al inundaţiilor în cursul zilei de duminică.

La faţa locului s-au deplasat prim-ajunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad locotenent-colonel Cristian Gârbău, prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.

„În momentul sosirii primelor două echipaje de intervenţie a Gărzii Ineu s-a constatat că o mare parte a satului Nadăş este inundată de apă, lamă de apă între 50 cm şi aproximativ 1 metru. S-a solicitat sprijinul Detaşamentului Arad care a trimis în sprijin 25 subofiţeri şi grupa operativă, cu 5 ofiţeri. Ca şi tehnică: 2 bărci, 5 motopompe, 2 autocamioane de intervenţie, 4 autoturisme 4×4 de transport. S-a acţionat pentru decolmatarea a 2 poduri şi 2 podeţe şi pentru evacuarea apei din principalele locaţii, aici vorbim despre dispensarul comunei şi căminul cultural, în caz că trebuiau evacuate persoane. Ca şi evaluare preliminară sunt aproximativ 200 de gospodării afectate, inundate, 2 poduri, 2 podeţe afectate şi o porţiune din drumul comunal pe aproximativ 10 metri lungime, asfaltul spălat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Bilanţul complet al inundaţiilor va fi stabilit în cursul zilei de duminică.

„Din ordinul prefectului judeţului Arad, Cosmin Pribac, duminică la ora 10.00, se va întâlni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la primăria comunei Tauţ, urmând apoi să se facă evaluările pe teren pentru a se vedea pagubele complete”, a mai declarat căpitan George Pleşca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here